سفر به قرن پانزدهم با بازدید از بازار کتاب صحافلار با تور استانبول

راهنمای گردشگری 01 خرداد ، 1398 4 دقیقه

تور استانبول را به بازدید از مراکز تفریحی و خرید در مال‌های بزرگ و مدرن محدود نکنید. اگر حتی اندکی ذوق ادبی و هنری دارید یا به میراث فرهنگی علاقمند هستید، می‌توانید گشت و گذار فرهنگی خوبی در استانبول داشته باشید که بی‌شک یکی از فراموش‌نشدنی‌ترین بخش‌های سفرتان خواهد بود.

یکی از این مکان‌ها، بازار صحاف‌ها یا همان صحافلار استانبول است. بازار صحافلار یکی از قدیمی‌ترین بازارهای استانبول است. در این بازار می‌توانید کتاب‌های دست دوم و عتیقه‌ای را پیدا کنید که قدمتشان به دوران بیزانس می‌رسد.

این بازار قدیمی زیبا، در دامان درخت‌های بلوط و اقاقیا در طول تاریخ دوام آورده است، حوادثی همچون آتش سوزی و غارت را از سر گذرانده و هنوز هم به عنوان یک مرکز فروش کتاب ویژه در استانبول فعالیت می‌کند.

 

 

 

تاریخچه بازار کتاب استانبول

 

 

تاریخچه بازار کتاب استانبول

 

 

قدمت بازار صحافلار به دوره امپراتوری عثمانی‌ها می‌رسد؛ در آن زمان، این محله نه تنها مرکز انتشار و توزیع کتاب بود، بلکه به عنوان یکی از محافل مهم ادبی و فکری آن دوران شناخته می‌شد.

بر اساس آنچه در تاریخ آمده بازار صحافلار، سومین بازار فروش کتابی است که در دنیای اسلام فعالیت خود را آغاز کرده بود. نخستین بازار فروش کتاب را امویان  در حوالی سال ۷۰۰ میلادی در اندلس راه‌اندازی کردند.

پس از آن بازار کتاب دیگری در بغداد کار خود را آغاز کرد و بعد هم نوبت به ترکیه و امپراتوری عثمانی‌ها رسید تا جایگاه خود را در میان آثار فرهنگی و ادبی تثبیت کند.

با گذشت زمان، بازارها و مراکز خرید دیگری روی کار آمدند. اطراف شهر هم بازارهای مشابهی راه‌اندازی شد اما هیچ وقت از ارزش و اهمیت این بازار کاسته نشد. پس شما هم اگر با تور استانبول به ترکیه آمده‌اید، حتما زمان مناسبی برای بازدید از این بازار تاریخی اختصاص دهید.

 

 

کتاب‌فروشی‌های صحافلار استانبول

 

 

 

کتابفروشی‌های صحافلار استانبول

 

 

این بازار قرن پانزدهمی، اکنون ۲۳ کتابفروشی را در خود جای داده است. کتابفروشی‌هایی که درست مانند بهشتی برای دوست داران کتاب های قدیمی هستند. هر یک از این فروشگاه‌های کتاب، دنیایی از تاریخ و فرهنگ را به شما عرضه می‌کنند.

 

 

معرفی برترین فستیوال‌های موسیقی استانبول

 

 

تنوع کتاب‌های بازار صحافلار

 

 

تنوع کتاب‌های بازار صحافلار

 

 

همان‌طور که گفتیم، بازار صحافلار، محلی برای عرضه کتاب های قدیمی عتیقه است. اما در کنار این کتاب‌ها می‌توانید مجموعه‌ای از انواع دیگر کتاب‌ها را ببینید، یا خریداری کنید. به طور کلی این نوع کتاب‌ها را بیشتر در صحافلار خواهید دید:

 

۱- کتاب های قدیمی دوره عثمانی، پیش و پس از آن

۲- کتاب‌های عتیقه و ارزشمند

۳- کتاب‌های خوش‌نویسی خطی و چاپی قدیمی

۴- کتاب مقدس ادیان مختلف

۵- کتاب‌هایی که به ادبیات مقدس مشهور هستند (بازگویی حکایت‌های مذهبی)

۶- رمان‌های خارجی

۷- کتاب‌های مینیاتوری به جای مانده از فرهنگ عثمانی‌ها

 

 

مجسمه ابراهیم موتفرریکا در بازار کتاب

 

 

مجسمه ابراهیم موتفرریکا در بازار کتاب

 

 

در محوطه و حیاط داخلی بازار مجسمه‌ای برای شما خودنمایی می‌کند که حتما کنجکاوی‌تان را برخواهد انگیخت. این مجسمه، تندیسی از ابراهیم موتفرریکا است.

موتفریکا شخصی بود که در سال ۱۷۳۲ نخستین کتاب را در ترکیه چاپ کرد.

 

 

  • اگر قصد خرید دارید

شاید قیمت کتاب‌های عتیقه بالاتر از چیزی باشد که بخواهید بپردازید، یا اصلا شاید قصد خرید این کتاب‌ها را نداشته باشید، اما تصور کنید که با دیدن این بازار فرصت این را پیدا می‌کنید که کتاب‌های بسیار قدیمی و عتیقه را که سن و سال‌شان از اجدادمان بیشتر است را ببینید.

امروزه هنوز تعداد زیادی کتاب قدیمی و نمونه هایی از صفحات مینیاتوری عثمانی را در این بازار پیدا خواهید کرد.  کتاب‌هایی که اگر عاشق آن‌ها باشید، می‌توانید با یک نرخ منطقی و پس از چانه‌زنی با فروشنده، صاحبشان شوید.

 

 

  • امکانات رفاهی بازار کتاب

اگر از پرسه زدن در بازار خسته شدید اما دوست ندارید به این زودی ها بازارکتاب قدیمی را ترک کنید، می‌توانید در باغ چای کوچکی که در گوشه‌ای از این بازار قرار گرفته است، چند دقیقه‌ای استراحت کنید و بعد به سفر خود در تاریخ ادامه دهید.

اگر به قسمت ورودی شرقی بازار بروید، یک فرصت درست و حسابی برای استراحت پیدا خواهید کرد. از بساط‌های کوچک و بزرگ چای و قهوه و قلیان تا دکه‌های کوچکی که می‌توانید برای میان وعده روی آن‌ها حساب کنید.

 

 

 

راهنمای گردش در منطقه چوکورچوما؛ استانبول

 

 

اطلاعات مهم برای بازدیدکنندگان

 

 

محل

 

 

محل

 

 

بازار صحافلار، بازار بزرگ استانبول و مسجد بایزید

 

 

برای ورود به این بازار می‌توانید از در شرقی که در سمت بازار است، استفاده کنید. اگر از سمت مسجد سلطان بایزید به سوی بازار می‌آیید، ورودی غربی بازار را در قسمت جنوبی مسجد پیدا خواهید کرد.

 

 

 

ساعت و روزهای کاری

 

 

ساعت و روزهای کاری

 

 

در طول هفته (یک‌شنبه تا جمعه) از ساعت هفت صبح تا هشت شب

در روزهای یکشنبه از ساعت ده صبح تا شش عصر

  • اما به خاطر داشته باشید که در روزهای شنبه، ممکن است شانس بازدید از همه فروشگاه ها را نداشته باشید چراکه تنها برخی از این کتابفروشی‌ها، روزهای یکشنبه را هم به کار اختصاص داده‌اند.
  • بازار در تعطیلات عمومی و مذهبی مانند عید قربان، عید رمضان و ... تعطیل است.
مشاوره رایگان