راهنمای سفر به استانبول در ماه رمضان
همانطور که همه ما خیلی خوب میدانیم ماه رمضان مهمترین و مقدسترین ماه برای تمامی مسلمانها از هر شاخه و مذهبی بوده و تمامی کشورهای مسلماننشین در طول این ماه رسم و رسومات خودشان را داشته و کاملا متفاوت از ماههای دیگر سال زندگی میکنند. سفر در ماه رمضان به کشورهای مسمان شرایط خودش را دارد که شاید برای ما قابل درک و ملموس باشد اما قطعا برای غیرمسلمانان تجربهای متفاوت است. ما در این مقاله سعی میکنیم استانبول را در دوره رمضان بررسی کرده و به حال و هوای این ماه در استانبول بپردازیم.
سفر به استانبول در این دوره
شاید برای رفتن به استانبول در این ماه مردد باشید. با توجه به شناختی که از این ماه در ایران داریم به این فکر کنید که رستورانها باز هستند یا نه، ساعت مراکز تفریحی تغییری میکند یا نه، برخی از نقاط تخفیفاتی در نظر میگیرند یا نه.
اما باید بگوییم ماه رمضان در استانبول کاملا شرایط و حال و هوای خودش را دارد. این ماه همچون جشنی بزرگ برگزار میشود و بین گلدستههای مساجد به چراغعای رنگی تزئین میشوند. خانوادهها به نقاط تفریحی میروند و بعضی جاها نیز غرفههای فروش لوازم این ماه به فروش میرسند. شما میتوانید از میان وعدههای سنتی هم برای بچهها بخرید.
در تمامی محلات زندگی جریان دارد
به طور معمول رستورانها و کافهها در طول روز باز هستند مگر برخی از محلات محافظهکارتر. به طور کلی چون شهر توریستیست و گردشگران همیشه به آن سفر میکنند قوانین با مردم خارجی ملایم بوده و مردم با مهربانی تمام با آنها برخورد میکنند. یعنی شما ممکن است مردم استانبول را حتی از مواقع عادی هم مهربانتر ببینید.
سختگیریهای پوششی هم اعمال نمیشود و شما میتوانید با هر چیزی که راحت هستید بیرون بروید. رستورانها در طول روز معمولا خلوت هستند اما نزدیک به افطار که میشود تمام شهر در همهمه و شلوغی فرو میرود. بنابراین اگر میخواهید چیزی بخورید باید سریع عمل کنید. یا اگر برای مدت کوتاهی در استانبول هستید و روزه نمیگیرید در اوج شلوغیها به رستوران نروید.
بیشتر غذاخوریها و رستورانها نیز منوی مخصوصی برای افطار به منوی اصلیشان اضافه میکنند. افطاری در استانبول خودش به تنهایی تجربهای جدید برای آشنایی با فرهنگ مردم در زمان رمضان بوده و به شما این فرصت را میدهد تا با غذاهای جدید رمضانی در این شهر آشنا شوید.
راهنمای گردش ۵ روزه در استانبول
غذای فصلی
در طول ماه رمضان غذاهای مخصوص این ماه درست میشوند که توصیه میکنیم از آنها امتحان کنید. در بین موارد مختلفی که میبینید حتما از نان مخصوص رمضان که با آرد تازه درست میشود و همچنین از Güllaç، پودینگ شیری با دانههای انار و پسته را امتحان کنید.
طبل زنی در رمضان
این سبک طبلزنی که شبیهش را ما در جنوب ایران دیدهایم یک سنت قدیمی استانبول است که امروزه تنها برخی از محلات مثل گالاتا آن را حفظ کردهاند. در این طبلزنی عدهای با زدن ریتم و آهنگی خاص، ساعتی قبل از سحر در بین کوچه پس کوچهها میگردند و مردم را برای سحری بیدار میکنند تا کسی خواب نماند.
به عنوان یک بازدیدکننده دیدن این طبلزنی تجربهای جذاب و جالب محسوب میشود. این مراسم فقط چند دقیقه طول میکشد و زود به اتمام میرسد.
پیامدهای ترافیکی و حمل و نقل
حتما میدانید که همچون ایران، در خیابانهای ترکیه هم ساعتی قبل از افطار ترافیک به حد خود رسیده و حتی تاکسی هم به آسانی پیدا نمیشود. روزهای پایانی ماه رمضان حتی شلوغتر و ترافیک سنگینتر هم میشود. زیرا مردم در تب و تاب انجام تدارکات برای رفتن به سفر سه روز عید فطر پیش خانوادههایشان هستند.
بلیطها نیز خیلی زود فروخته میشوند. بنابراین اگر قصد دارید چند روزی را در استانبول سر کنید و بعد به جایی دیگر برای گردش بروید حتما از چند روز قبل وضعیت بلیطها بررسی و یا پیش خرید کنید.
معرفی برترین فستیوالهای موسیقی استانبول
موزهها و جاذبههای فرهنگی
معمولا ساعت کار موزهها در طول ماه رمضان کمی تغییر میکند. به طور کلی زندگی در طول ماه رمضان صبحها کمی دیرتر آغاز شده و شبها نیز تا نیمه شب فعالیتها ادامه دارد. به همین دلیل هیچ بعید نیست که برخی جاها مثل موزهها کمی دیرتر شروع به فعالیت کنند. اما بهتر از قبل از هر اقدامی از ساعت کار نقاط مختلف باخبر شوید. برای تعطیلات عید فطر هم قطعا ساعات کاری این نقاط تغییر میکنند. اما به طور کلی چون استانبول همیشه پر از بازدیدکننده است سعی میکنند چنین نقاطی را تحت تاثیر کمترین تغییرها نگه دارند.