دیدنیترین ساختمانهای استانبول با معماری متفاوت
با تور استانبول به ترکیه کشوری هزار رنگ با داشتن ویژگیهای مختلف تاریخی طبیعی و هنری سفر خواهید کرد. در بین معروفترین شهرهای گردشگرپذیر آن استانبول چون نگینی درخشیده و انواع زیباییهای خود را به رخ همگان میکشد. یکی از جاذبههای توریستی این منطقه هنر معماری و ساختمانسازی آن است که در جای جای شهر به چشم میخورد. از جمله این ساختمانها میتوان به توپکاپی، کلیسای ایا صوفیه یا حاجیا سوفیا، کاخ دلماباغچه و کلیسای کورا اشاره کرد. از یتیمخانههای قدیمی تا مساجد مدرن، طیف وسیعی ساختمان در استانبول وجود دارد که در این پست به معرفی برجستهترینهایش که توجه زیادی از جانب گردشگران دریافت میکنند، میپردازیم.
ایستگاه حیدرپاشا
ایستگاه حیدرپاشا که به تنهایی خود حکم یک شبیه جزیره را دارد، در سال ۱۸۹۰ توسط معماران آلمانی به نامهای اوتو ریتر و هلموت کنو به دستور ویلیام دوم ساخته و به سلطان عبدالحمید دوم هدیه داده شد. این بنا که ظاهر بیرونی آن چیزی کم از یک گالری هنری یا موزه ندارد یک ایستگاه راه آهن است که تا سال ۲۰۱۱۲ از آن بهرهبرداری میشد. این ساختمان از سه طرف در دریا محصور شده و پایههای عظیم آن تا اعماق دریا فرو رفته است. ایستگاه حیدرپاشا با معماری اروپایی و پلههای مرمرین خود یک از جاذبههای دیدنی استانبول است که گردشگران زیادی را به سوی خود میکشاند.
آدرس: Selimiye Mahallesi, Üsküdar
پادگان سلیمیه
در نزدیکی ایستگاه حیدرپاشا، پادگان سلیمیه با بنای عظیم و باابهت خود از جاذبههای دیدنی مسیر آبی بین اروپا و آسیا است. ساختمان پادگان در دوره جنگهای کریمه به عنوان بیمارستان نیز مورد استفاده قرار میگرفته که در آن پرستاران مشهوری چون فلورانس نایتینگال از سربازان بریتانیایی مراقبت میکرده است. به جز ساختمان اصلی که امروزه به عنوان دفتر مرکزی ارتش اول نیروهای زمینی ترکیه مورد استفاده قرار گرفته، بخش بیمارستان آن به یاد پرستار فلورانس نایتینگال به موزهای با همین نام تبدیل شده که تمام لوازم شخصی و نشانهای افتخار و اسناد و مدارک و گردنبندی از سلطان عثمانی هدیه گرفته بود، نگه داری میشود.
آدرس: Selimiye Kışlası, Üsküdar
خوشمزهترین و مشهورترین غذاهای استانبول را بشناسید
دانشگاه مارمارا
در کنار پادگان سلیمیه، ساختمان دیگری واقع شده که همانقدر زیبا و دیدنی است. این ساختمان که به عنوان دانشگاه مارمارا یا مرمره شناخته میشود، در سال ۱۸۸۳ توسط معماران فرانسوی و ایتالیایی به نامهای الکساندر والویری و ریموندو دِ آرنکو طراحی و ساخته شد. این ساختمان که نخستین دانشگاه علوم پزشکی ترکیه است در طی سالهای مختلف کاربریهای مختلفی داشته و نهایتا به علوم پزشکی ترکیه اختصاص یافته. دانشگاه مرمره دارای بخشهای متعددی از قبیل، ۱۳ دانشکده، ۸ مدرسه عالیه، ۱۳ انستیتو و ۲۸ مرکز تحقیقات و پژوهش و ۱۰۴ رشته دانشگاهی و بخشهای دیگر است.
آدرس: Selimiye Mahallesi, Tıbbiye Cad. No:49, Üsküdar
خانه تروتسکی
عمارت آجری یاناروس با وجود تخریبها و آسیبهایی که به مرور زمان بر آن وارد شده و نیاز به بازسازی شدید دارد، باز هم باشکوه و دیدنی است. این ساختمان سه طبقه با منظره رو به دریا و تراس فراخ به مدت ۴ سال محل زندگی لئون تروتسکی بود که در سال ۱۹۲۹ از اتحاد جماهیر شوروی تبعید شده بود. این ساختمان قدیمی چندی پیش برای واگذاری به حراج گذاشته شد.
آدرس: Büyükada-nizam Mahallesi, Hamlacı Sk. No:6, Adalar
مسجد سنسکلار
مسجد سنسکلار توسط طراح و معمار معروف استانبولی عمره آرولات ساخته شده است. این مسجد که فضایی غار مانند دارد توسط یک سری پلکان سنگی شیب ملایمی را پیموده و به فضای اصلی داخلی میرسد. داخل مسجد طراحی ساده و منحصر به فردی داشته و در گوشه و کنار آن از نورهای مدرن ملایم استفاده شده است. این مسجد که هیچ جای آن با مساجدی که در ذهن دارید شباهت نداشته، یکی از جاذبههای معماری استانبول محسوب میشود. به شما پیشنهاد میکنیم حتما در استانبول از این مسجد خاص دیدن کنید.
آدرس: Karağaç Mah., Sırtköy Çiftliği Mevkii G 84 Bulvarı, Büyükçekmece
مرکز مد واکو
یکی دیگر از ساختارهای مدرن و برجسته استانبول، مرکز مد ترکیه یعنی واکو است که در سال ۲۰۱۰ توسط معماران نیویورکی ساخته شد و به بهرهبرداری رسید. در ساخت این ساختمان کاملا مدرن از بخش زیادی شیشه استفاده شده که از بیرون دید وسیعی به داخل آن میدهد. نمای طبقات این ساختمان مانند آکواریومهای بزرگ و جدایی است که روی هم قرار گرفتهاند. گرچه کل این سازه مساحت زیادی را اشغال نکرده و اساسا چیز زیادی جز اشکال هندسی گوشهدار را تشکیل نمیدهد اما همین طراحی امروزی از نقاط قوت و شهرت این سازه شده است.
آدرس: Altunizade Mahallesi, Kuşbakışı Cd. No:35, Üsküdar
لباس طراحان برجسته استانبول را از کجا بخریم؟
کاخ سنت یوجین
در ورای خیابانها و هیاهوی استانبول یک ساختمان سفید با اتاقهای متعدد نورگیر وجود دارد که در پشت پنجرههای طاقی آن تاریخ به تصویر کشیده شده است. گشت و گذار در این قصر یک اکتشاف واقعی از هنر و تاریخ بوده و میتواند بازدیدکنندگان خود را برای ساعاتی از دنیای بیرون دور کرده و مسحور زیباییهای خود کند. این کاخ که برای مدتی تبدیل به یک یتیمخانه فرانسوی شده بود، در نهایت به کارگاه طراحی و گچکاری شهر زیر نظر استاد هنرمند ارمنی تغییر کاربری و به حیات خود ادامه داده است. وی قالبهای گچکاری جدید را بر اساس مدلهای استاد خود یعنی مایکل راکویتز بازسازی میکند.
آدرس: Tomtom Mahallesi, Boğazkesen Cd. No:67, Beyoğlu