اخذ ویزای توریستی برای ایرانیان

دانستنی های سفر و تور 08 مهر ، 1402 5 دقیقه

یکی از بایدهای اغلب سفرهای خارجی اخذ ویزای توریستی مربوط به کشور مقصد است. ویزاهای توریستی بسته به قوانین کشورها و سیاست‌های آن‌ها می‌توانند شرایط متفاوتی داشته باشند. به طوری که مدت زمان اعتبار، نحوه دریافت و هزینه‌ها برای هر ویزایی شرایط خاص خود را خواهد داشت. چنانچه شما نیز تصمیم برای سفر به یک کشور خارجی را گرفته‌اید اما احساس می‌کنید اطلاعات ناقصی در مورد ویزای توریستی و شرایط اخذ آن دارید، مقاله بسیار خوبی را برای مطالعه انتخاب کرده‌اید. تا پایان این نوشته همراه ما باشید تا شما را با نکات مهم و دانستنی‌های لازم در این خصوص آشنا کنیم.

 

منظور از ویزای توریستی چیست؟

قبل از پرداختن به جزئیات کار و اینکه چطور ویزای توریستی بگیریم؟ بهتر است تعریفی کاملی از آن داشته باشیم. در حالت کلی اخذ ویزا به معنای گرفتن اجازه از کشور مقصد برای وارد شدن به آن است. اینکه شما با چه هدفی قصد سفر به یک کشور خارجی را دارید، می‌تواند در نوع ویزا تاثیرگذار باشد. بنابراین افرادی که صرفا با هدف گردش و تفریح کشور خارجی را برای سفر انتخاب کرده‌اند، باید قبل از هر کاری برای دریافت ویزای توریستی آن اقدام کنند. این ویزا تعداد روزهای مجاز برای حضور در خاک کشور مورد نظر و همچنین تعداد دفعات مجاز برای ورود و خروج از مرزهای آن کشور را تعیین می‌کند. از همین رو بسته به مقصد هدف شرایط می‌تواند به طور کل متفاوت باشد. در ادامه به جزئیات بیشتر این موضوع خواهیم پرداخت.

 

بهترین کشور آسیایی برای سفر

عکس: exotigo.com

 

نحوه اخذ ویزای توریستی

اینکه چطور ویزای توریستی بگیریم؟ می‌تواند بسته به شرایط هر فردی متفاوت باشد. در حالت کلی سه روش برای دریافت ویزا با هدف سفر به یک کشور خارجی وجود دارد:

ویزای آنلاین یا همان E-Visa

همان طور که از نام آن می‌توان متوجه شد برای دریافت این ویزا نیازی به مراجعه حضوری به اداره یا سازمان خاصی وجود نداشته و افراد می‌توانند از طریق اینترنت و به صورت آنلاین برای اخذ ویزا توریستی خود اقدام کنند. معمولا این روش اخذ ویزا نیاز به پرداخت هزینه بیشتری داشته و در عوض در حداقل زمان ممکن و با حداقل دردسر صادر می‌شود. از جمله کشورهایی که توریست‌های ایرانی می‌توانند از طریق آنلاین اقدام به اخذ ویزا کنند، هند و تایلند را می‌توان نام برد.

عکس: ttrweekly.com

 

ویزای محض ورود یا همان Visa On Arrival

امروزه برخی از کشورها برای مسافران خود ویزای محض ورود که با نام ویزای فرودگاهی نیز شناخته می‌شود، در نظر گرفته‌اند. به این صورت که نیازی به انجام اقدامات خاص قبل از سفر نبوده و به محض رسیدن به خاک این کشور مسافران باید هزینه ویزا را به مسئولین مربوطه پرداخت کرده و مهر ویزا را بر روی پاسپورت خود دریافت کنند. به عنوان مثال امروزه کشور آذربایجان برای مسافران ایرانی این نوع از ویزای توریستی را در نظر گرفته است.

 

راهنمایی برای نکات خرید تور

عکس: travelleratheart.com

 

ویزای مراجعه حضوری

رایج‌ترین نوع ویزا در بین توریست‌ها همین مورد بوده و برای دریافت آن لازم است فرد متقاضی با در دست داشتن مدارک لازم به سفارت کشور مربوطه مراجعه کرده و درخواست ویزای خود را به صورت حضوری ثبت کند. در این روش تاریخی برای مصاحبه حضوری تنظیم شده و فرد باید در آن تاریخ مجددا به سفارت رفته و بعد از طی مراحل اداری از قبیل انگشت نگاری و ... منتظر صدور ویزای خود باشد.

عکس: swecvisaconsultant.com

 

مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای توریستی

کشورها بسته به شرایط و سیاست‌هایی که دارند، از مسافرین خود مدارک بیشتر یا کمتری برای رسیدگی به درخواست ویزای آن‌ها دریافت می‌کنند. اما در این میان برخی از مدارک برای اغلب کشورها یکسان بوده و بدون در دست داشتن آن‌ها نمی‌توان درخواست ویزای توریستی داد. این مدارک عبارتند از:

  • پاسپورت با حداقل ۷ ماه اعتبار
  • اصل و کپی مدارک شناسایی فرد (شناسنامه و کارت ملی)
  • پرداخت هزینه ویزا
  • ارائه واچر هتل و رزرواسیون بلیط‌های رفت و برگشت
  • ارائه برگه تمکن مالی (بسته به هر مقصد معدل حساب درخواستی می‌تواند متفاوت باشد)
  • تکمیل فرم درخواست ویزا
  • دو قطعه عکس ۴ × ۶

نکته بسیار مهمی که نمی‌توان از آن چشم پوشی کرد این است که احتمال ریجکت شدن ویزای توریستی برای هر فردی وجود دارد. بنابراین برای جلوگیری از چنین اتفاق‌هایی توصیه می‌شود حتما اخذ ویزای توریستی خود را به آژانس‌های مسافرتی معتبر و کننده‌های این کار بسپارید. در صورت ریجک شدن ویزا هزینه پرداخت شده بابت آن به هیچ عنوان به فرد بازگردانده نمی‌شود.

 

غلبه بر ترس از پرواز

عکس: hlbthai.com

 

انواع ویزای توریستی

در مقاله معرفی انواع ویزا به طور مفصل به بررسی هر یک از انواع ویزا پرداخته ایم. ویزای توریستی را می‌توان در انواع مختلفی دسته‌بندی کرد که یکی از رایج‌ترین آن‌ها بر اساس تعداد دفعات مجاز برای تردد به کشور مقصد است. بنابراین فرد متقاضی در حین دریافت ویزای توریستی باید به این موضوع توجه کند. طبق این گفته انواع ویزای توریستی طبق دفعات مجاز تردد به این صورت است:

  • ویزای یک بار ورود (Single Visa)

رایج‌ترین نوع ویزا که توسط توریست‌ها برای سفر به یک کشور گردشگری دریافت می‌شود، ویزای یکبار ورود است. به این صورت که با در دست داشتن آن شما فقط اجازه یک بار وارد شدن به کشور مورد نظر را در بازه زمانی تعیین شده خواهید داشت. یعنی حتی اگر از اعتبار ویزای شما باقی مانده و شما خاک آن کشور را ترک کرده باشید، مجددا اجازه ورود به آن‌ را نخواهید داشت.

  • ویزای دوبار ورود (Double Visa)

ویزای دابل یا دوبار ورود اجازه سفر به کشور مورد نظر را برای دوبار می‌دهد. البته که برای این منظور نباید اعتبار ویزا تمام شده باشد.

  • ویزای چند بار ورود (Multiple Visa)

برای کسانی که دوست دارند بدون محدودیت در تعداد دفعات از مرزهای یک کشور وارد و خارج شوند، باید ویزای چند بار ورود دریافت کنند. ناگفته نماند که هزینه اخذ ویزای توریستی مولتیپل در مقایسه با دیگر موارد فوق بالا بوده و اگر صرفا قصد یکبار سفر به کشوری را داشتید، اقدام برای دریافت آن کاری بی‌معنی خواهد بود و توصیه نمی‌شود.

عکس: themoscowtimes.com

 

شرایط و محدودیت‌های ویزای توریستی

توجه داشته باشید که ویزای توریستی همان طور که از نام آن نیز می‌توان متوجه شد، صرفا اجازه سفر و گردش کوتاه مدت به یک مقصد مشخص شده را به فرد متقاضی می‌دهد. به عبارتی دیگر با دریافت ویزای توریستی افراد اجازه کار، اقامت، تحصیل و ... را در یک کشور خارجی نداشته و برای هر کدام از این اهداف باید ویزای مخصوص همان هدف را دریافت کنند. از طرفی دیگر طبق گفته فوق، ویزاهای توریستی دارای اعتبار بوده و در نتیجه افراد محدودیت زمانی برای حضور در خاک کشور خارجی خواهند داشت. به این صورت که اغلب ویزاهای توریستی دارای اعتبار ۱۴ روزه، یک ماهه، ۶۰ روزه و نهایتا ۹۰ روزه (ویزای شینگن) هستند. نکته بسیار مهم دیگر اینکه هر کشوری ویزای مخصوص خود را داشته و شما با در دست داشتن ویزای فرضا کشور تایلند اجازه سفر به هند یا هر کشور دیگری را نخواهید داشت.

 

انواع اقامتگاه‌های توریستی

عکس: visafranchise.com

 

هزینه اخذ ویزای توریستی

اکنون که در مورد چطور ویزای توریستی بگیریم؟ صحبت کردیم و کم و بیش با شرایط و نحوه انجام این کار آشنا شدیم، نوبت بررسی هزینه‌های دریافت ویزای توریستی می‌رسد. در حالت کلی نمی‌توان هزینه مشخصی را برای اخذ ویزا برای سفر به کشورهای خارجی تعیین کرد. چرا که هر کشوری رقم متفاوتی را برای این منظور در نظر گرفته است. در زیر هزینه‌های مربوط به اخذ ویزا توریستی چند مورد از پرطرفدارترین کشورهای توریستی در بین ایرانیان را گردآوری کرده‌ایم:

  • ویزای توریستی آذربایجان: ۳۵ دلار
  • ویزای توریستی تایلند: ۶۰ یورو
  • ویزای توریستی امارات: ۸۶۰ درهم
  • ویزای توریستی هند: ۱۵۰ دلار ویزای عادی؛ ۱۹۰ دلار ویزای فوری
  • ویزای توریستی سنگاپور: ۸۵ دلار

توجه داشته باشید که هر کدام از هزینه‌های فوق نیز می‌تواند بسته به شرایط مثل درخواست مسافران برای دریافت ویزای مولتیپل، تعداد روزهای اقامت و ... می‌تواند متفاوت باشد.

عکس: tappersia.com

 

کشورهای بدون ویزا برای سفر ایرانیان

بسیاری از مسافران برای اینکه در هزینه‌های سفر خود صرفه جویی کرده و یا وارد روند پیچیده اخذ ویزای توریستی نشوند، سفر به کشورهای بدون ویزا را ترجیح می‌دهند. هر چند اغلب کشورهای توریستی دنیا برای سفر ایرانیان ویزا تعیین کرده‌اند اما در این میان کشورهای زیبا و دیدنی متعددی نیز وجود دارند که می‌توان بدون ویزا به آن‌ها سفر کرده و از پرداخت هزینه جداگانه بابت این موضوع در امان بود! از جمله محبوب‌ترین کشورهای بدون ویزا برای ایرانی ها عبارتند از:

  • ترکیه
  • ارمنستان
  • گرجستان
  • مالزی
  • صربستان

نکته جذاب‌تر اینکه کشورهایی مثل ترکیه، ارمنستان و گرجستان در حوالی ایران قرار گرفته و مسافرانی که بودجه محدودی برای سفر دارند می‌توانند با تورهای زمینی به این مقاصد همراه شده و تا با کمترین هزینه سفری به یادماندنی به یک مقصد خارجی را تجربه کنند.

 

بزرگترین شرکت‌های هواپیمایی

عکس: citizenpath.com

 

منبع ۱

منبع ۲

مشاوره رایگان