قوانین سفر بعد از کرونا

دانستنی های سفر و تور 12 تیر ، 1401 5 دقیقه

چندین سال است که با آمدن ویروس کرونا زندگی همه افراد در هر زمینه‌ای دچار تغییرات اساسی شده است. به طوری که قوانین گردشگری را نیز تا حد بسیار زیادی تحت تاثیر خود قرار داده است. با توجه به اینکه کرونا یک ویروس همه گیر در کل دنیا بوده قوانین وضع شده در بسیاری از حوزه‌ها مشابه هم هستند. هر چند که گفته می‌شود آمار و ارقام ناشی از این ویروس تا حد زیادی کاهش یافته اما قوانین مربوط به آن همچنان به صورت سفت و سخت در زمینه گردشگری، به خصوص سفرهای بین‌المللی، دنبال می‌شوند. در این مقاله تلاش کردیم شما را با جزییات قوانین سفر بعد از کرونا آشنا کنیم.

 

قوانین و توصیه‌های عمومی قبل از سفر در دوران کرونا

از روزی که خبر ویروس کرونا در کل جهان پیچید پزشکان و سازمان بهداشت جهانی مردم را به یک سری عادت‌ها تشویق کردند. در حال حاضر کووید ۱۹ همچنان بسیاری از کشورهای دنیا را درگیر خود کرده است. بنابراین فارغ از اینکه قصد سفر به چه مقصد و یا تور خارجی را دارید بهتر است قبل از سفر خود نکات زیر را رعایت کنید:

  • برنامه واکسیناسیون باید از طریق مسافران دنبال شده باشد. چرا که بدون تزریق واکسن کرونا اجازه ورود به هیچ کشور خارجی وجود نخواهد داشت.
  • استفاده از ماسک و همچنین دستورالعمل های فاصله گذاری اجتماعی در کشورهای مختلف متفاوت است. مثلا اگر برای تابستان عازم یکی از مقاصد محبوب در جنوب شرق آسیا هستید، حتما قبل از سفر خود الزامات محلی کشوری که مسافر آن هستید را بررسی و دنبال کنید.
  • در صورت امکان از تماس نزدیک با کسی که حال خوبی ندارد، خودداری کنید.
  • آزمایش کووید ۱۹ ممکن است قبل و یا هنگام ورود به کشوری که قصد سفر به آن را دارید لازم باشد، پس حتما قوانین کشور مقصد را در خصوص آزمایش کووید با دقت مطالعه کنید.
  • در صورت نیاز برای سفر،  علاوه بر دریافت پاسپورت، مدرک واکسیناسیون بین‌المللی کووید ۱۹ را هم دریافت کنید. ممکن است در هنگام ورود، کنترل مرزها و در زمان‌های دیگر در طول سفر از شما خواسته شود. اسناد واکسن مورد نیاز برای مقاصد بین المللی ممکن است با الزامات اسناد در داخل یک کشور متفاوت باشند.
  • حتما در بیمه مسافرتی خود قسمتی را برای احتمالات درگیر شدن شما به ویروس کرونا ترتیب دهید. چرا که هزینه‌ها درمان معمولا برای ایرانیان در کشورهای خارجی بسیار گران است.
  • برای اطلاعات از آمار انتقال ویروس COVID-19 در کشور مقصد می‌توانید با انجمن بین المللی سفر هوایی (IATA) در ارتباط باشید. چرا که ممکن است در شرایط سوار شدن به هواپیما تغییراتی ایجاد شده باشد.
  • اگر قبل یا در طول یک سفر در فرودگاه، ایستگاه اتوبوس یا قطار حالتان خوب نبود، به دنبال مشاوره پزشکی باشید و سفر خود را شروع نکرده یا ادامه ندهید.

 

قوانین و توصیه‌های عمومی در طول سفر و در مقصد در دوران کرونا

یکی از مهم‌ترین بخش‌های سفر بعد از کرونا، مربوط به مدت زمانی است که شما در مقصد گردشگری هستید. معمولا قوانین هر کشوری با کشور دیگر در این مورد متفاوت است. اما یک سری قوانین کلی وجود دارند که با توجه به آن‌ها سفر راحت و خوبی را تجربه خواهید کرد:

  • همانند ۲ سال اول انتشار ویروس کرونا توصیه می‌شود دست‌های خود را مرتبا با صابون و آب حداقل به مدت ۲۰ ثانیه بشویید. اگر آب و صابون در دسترس نیست، از یک ضدعفونی کننده دست با حداقل ۶۰ درصد الکل استفاده کنید. این امر به ویژه پس از استفاده از وسایل نقلیه عمومی یا قرار گرفتن در فضاهای عمومی بسیار مهم است.
  • از لمس چشم‌ها، بینی و دهان خود با دست‌های شسته نشده خودداری کنید.
  • حدالامکان از قرار گرفتن در محیط‌های پوشیده و بدون پنجره خودداری کنید.
  • با توجه به قوانین وضع شده هر کشور استفاده از ماسک و فاصله گذاری اجتماعی را در مکان‌های عمومی فراموش نکنید.
  • اگر قصد پرواز داشته و احساس بیماری می‌کنید، سفر خود را کنسل کنید. چرا که در صورت داشتن علائم کووید ۱۹ ممکن است  در پرترددترین فرودگاه‌های جهان هم از سوار شدن به هواپیما منع شوید.
  • اگر در خارج از کشور با یک مورد ابتلا به کرونا تماس داشتید، حتما توصیه‌های بهداشت عمومی مربوطه را دنبال کنید و در صورت نیاز برای راهنمایی بیشتر با شرکت بیمه مسافرتی خود تماس بگیرید.
  • اگر مقامات محلی شما را مجبور به قرنطینه کردند، باید این کار را در کشوری که در آن هستید و در یکی از انواع مکان‌های اقامتی مورد نظرشان، بدون مخالفت انجام دهید. همچنین احتمال دارد از شما درخواست آزمایش کووید ۱۹ بکنند که انجام آن الزامی است.

 

قوانین و توصیه‌های عمومی بعد از سفر در دوران کرونا

اتمام سفر در دوران کرونا به معنای تمام شدن قوانین نیست. اگر از سفر به مقصدی که آمار و ارقام ناشی از بیماری همه گیری کرونا بالا بود برگشتید توصیه می‌شود به مدت ۱۴ روز خود را در خانه قرنطینه کنید. این کار هم برای شما و هم برای سلامتی اطرافیانتان بسیار مهم و کلیدی است. همچنین پس از بازگشت، در صورت بروز هر یک از علائم اصلی کووید ۱۹، باید توصیه‌های بهداشت عمومی را دنبال کرده و بلافاصله با پزشک تماس بگیرید. همچنین می‌توانید برای راحت شدن خیال خود و بازگشت به زندگی عادی بلافاصله بعد از برگشت از مسافرت برای تست کرونا به یک مرکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنید.

 

قوانین سفر بعد از کرونا پس از تزریق واکسن

بعد از اینکه ویروس کویید ۱۹ یک سری محدودیت‌های اساسی را برای سفر گردشگران به دنبال آورد، شاهد یک سری قوانین جدید بعد از وارد شدن انواع مختلف واکسن‌ها به بازار بودیم. چرا که تنوع واکسن‌ها در دنیا بالا بوده و هر کشوری واکسن خاصی را برای سفر گردشگران مورد تایید خود قرار می‌دهد. به عبارت دیگر کشورهای سراسر جهان واکسن‌های مختلفی را تایید کرده و مورد استفاده قرار داده‌اند. به عنوان مثال، مجارستان، کشوری است که بیشترین تعداد واکسن تایید شده را قبول دارد. از سوی دیگر، اکثر کشورهای عضو اتحادیه اروپا تنها واکسن‌های تایید شده توسط آژانس دارویی اروپا (EMA) را تایید کرده‌اند که عبارتند از فایزر، مدرنا، آسرترازینکا و جانسن. بنابراین، فردی که با اسپوتنیک واکسینه شده است می‌تواند به مجارستان سفر کند اما همان فرد نمی‌تواند وارد آلمان یا فرانسه شود.

پس اگر قصد دارید به زودی با تور خارجی سفر کنید اما نمی‌دانید واکسنی که با آن واکسینه شده‌اید به عنوان مدرک معتبر مصونیت COVID-19 توسط کشور مقصد شما پذیرفته شده است یا خیر؟ باید قوانین کشور مقصد را در این خصوص مورد مطالعه قرار دهید. در ادامه ما به بررسی انواع واکسن‌های کرونا که توسط سازمان بهداشت جهانی تایید شده‌اند، می‌پردازیم:

  • فایزر / بیونتک، در ۱۵۸ کشور دنیا تزریق می‌شود.
  • مدرنا، در ۱۰۲ کشور دنیا تزریق می‌شود.
  • جانسن (جانسون اند جانسون)، در ۱۱۶ کشور دنیا تزریق می‌شود.
  • آسترازینکا، در ۱۵۹ کشور دنیا تزریق می‌شود.
  • کوویشیلد، در ۷۰ کشور دنیا تزریق می‌شود.
  • بهارات بیوتک - کوواکسین، در ۲۰ کشور دنیا تزریق می‌شود
  • سینوفارم (پکن)، در ۱۰۲ کشور دنیا تزریق می‌شود.
  • سینوواک، در ۷۲ کشور دنیا تزریق می‌شود.

طبق آمار به دست آمده ۲.۹ میلیارد نفر حداقل اولین دوز واکسن کووید ۱۹ خود را دریافت کرده‌اند. همچنین تقریبا ۱.۱ میلیارد نفر نیز کاملا واکسینه شده‌اند. بنابراین گفته می‌شود که جهان قرار است مرزهای خود را به تدریج بدون محدودیت‌های سخت به روی گردشگران باز کند.

همه‌گیری ویروس کرونا علاوه بر ایجاد یک بحران بهداشتی، یک بحران مالی بزرگی را نیز در دنیا ایجاد کرده است. به طوری که بسیاری از کشورهای جهان میلیون‌ها توریست‌ را از دست داده‌اند و این یک ضرر کلان برای بخش گردشگری آن‌ها به خصوص هتل‌های بزرگ جهان  و یا رستوران‌های زنجیره‌ای بین‌المللی محسوب می‌شود. به عنوان مثال، ایالات متحده در سال گذشته ۷۶۶ میلیارد دلار زیان را در بخش سفر و گردشگری متحمل شد. همچنین کشور انگلیس ۱۴۸ میلیارد پوند و آلمان ۱۶۱ میلیارد یورو را در همین حوزه از دست داده‌اند.

 

منبع ۱

منبع ۲ 

منبع ۳

مشاوره رایگان