دانستنی‌های کلاس پروازی

دانستنی های سفر و تور 06 تیر ، 1401 4 دقیقه

شرکت‌های هواپیمایی کلاس‌های پروازی متعددی را برای رفاه بیشتر مسافران خود در نظر می‌گیرند. هر چند که بسیاری از افراد در سفرهای خود تنها به کلاس پروازی اکونومی بسنده می‌کنند، اما داشتن شناخت کافی در مورد تمامی این کلاس‌ها خالی از لطف نخواهد بود. چرا که با بالا بردن اطلاعات خود در مورد هر کدام از کلاس‌های پروازی شاید در سفر بعدی قصد تجربه‌های جدیدتری را برای داشتن یک سفر راحت‌تر و لوکس‌تر داشته باشید. هر کدام از کلاس‌های پروازی امکانات رفاهی و خدمات در طول پرواز متفاوتی را به مسافران ارائه می‌دهد. همچنین هزینه هر کدام از این کلاس‌ها با یکدیگر متفاوت بوده مسافران بسته به بودجه‌ای که برای سفر اختصاص می‌دهند می‌توانند رفاه متناسب با آن را در طول پرواز دریافت نمایند. به خصوص در سفرهای طولانی در کنار انتخاب لباس مناسب برای سفر با هواپیما این موضوع اهمیت بسیار بیشتری را پیدا می‌کند. در این مقاله همراه ما باشید تا با کلاس‌های پروازی و هر آنچه که در این خصوص بهتر است بدانید بیشتر آشنا شوید.

 

کلاس پروازی اکونومی (Economy class)

ساده‌ترین کلاس پروازی که گردشگران می‌توانند برای سفرهای هوایی خود انتخاب کنند، کلاس اکونومی است. اگر به صورت خلاصه‌وار بخواهیم این کلاس پروازی را توضیح دهیم، باید بگوییم که در این کلاس شما صرفا یک صندلی در هواپیما برای نشستن و رسیدن به مقصد در اختیار خواهید داشت. در حالت استاندارد صندلی‌های تعبیه شده برای کلاس پروازی اکونومی عرضی به طول ۱۷ الی ۳۳ اینچ خواهند داشت. همچنین فاصله بین هر ردیف با ردیف بعدی نیز تقریبا ۲۸ الی ۳۴ اینچ خواهد بود. شاید برای بسیاری از افراد رزرو کلاس پروازی اکونومی برای سفر با این مشخصه‌ها اهمیت چندانی نداشته باشد. اما فرض کنید که شما مسافر تور خارجی هستید و مجبور به نشستن طولانی مدت برای ساعت‌ها بر روی این صندلی‌ها باشید. در چنین شرایطی نشستن برای ساعت‌ها بر روی یک صندلی بسیار خسته‌کننده خواهد بود.

از دیگر تفاوت‌هایی که بین کلاس پروازی اکونومی با دیگر کلاس‌های پروازی وجود دارد می‌توان به پریزهای برق، وای فای، غذا، سرگرمی‌های داخل هواپیما، نوع صفحه تلویزیون و سطح خدمات اشاره کرد. به این معنا که تنوع غذایی یا دیگر موارد اشاره شده مذکور در کلاس اکونومی در پایین‌ترین سطح خود در مقایسه با دیگر کلاس‌های پروازی خواهد بود. توجه داشته باشید که این صحبت‌ها به معنای بی‌کیفیت بودن کلاس پروازی اکونومی نیست. تنها در مقایسه با دیگر کلاس‌های پروازی کمی ضعیف‌تر به حساب می‌آید.

 

کلاس پروازی پرمیوم اکونومی (Premium economy class)

یک سطح بالاتر از کلاس پروازی اکونومی، کلاس پروازی پرمیوم اکونومی وجود دارد. البته این کلاس با عبارت‌های مختلفی توسط شرکت‌های هواپیمایی مختلف دنیا نام‌گذاری می‌شود. به عنوان مثال بهترین ایرلاین‌های دنیا مانند شرکت ویرجین آمریکا آن را Main Cabin Select می‌نامد. در حالی که بریتیش ایرویز از نام World Traveler Plus استفاده می‌کند. برای رزرو این کلاس پروازی باید هزینه کمی‌بیشتری را در مقایسه با کلاس اکونومی پرداخت کنید. از جمله ویژگی‌های خاص آن که سبب برتری در مقایسه با کلاس اکونومی شده می‌توان به یک سالن استراحت اختصاصی در فرودگاه و قرار گرفتن صندلی‌ها در کابینی متفاوت اشاره کرد. علاوه بر آن معمولا‌ صندلی‌های کلاس پرمیوم اکونومی پهن‌تر بوده و محدوده بیشتری در اختیار مسافران قرار داده می‌شود. همچنین صفحه‌نمایش تلویزیون بزرگ‌تر بوده و غذای بهتری با منو نوشیدنی‌های رایگان در اختیار مسافران قرار می‌گیرد. از این‌رو، معمولا به توریست‌هایی که عازم یکی از مقاصد مناسب سفر با کودکان هستند، توصیه می‌شود با هزینه‌ای مناسب، مسافر این قسمت از هواپیما شوند.

به عنوان نکته مهم که دانستن آن خالی از لطف نخواهد بود، وجود یک کلاس پروازی دیگر بین اکونومی و پرمیوم اکونومی است. این کلاس یک پله بالاتر از اکونومی و یک پله پایین‌تر از پرمیوم اکونومی بوده و اقتصاد پلاس یا اکونومی کامفورت یا اکونومی ایکس ال نامیده می‌شود. با رزرو این کلاس شما همان خدمات کلاس اکونومی را دریافت خواهید کرد. تنها تفاوتی که در این میان وجود دارد اختصاص گرفتن چند اینچ  بیشتر برای مسافران است. طبیعتا قیمت رزرو کلاس اکونومی کامفورت از کلاس اکونومی کمی‌ بالاتر و از کلاس پرمیوم اکونومی کمی پایین‌تر خواهد بود.

 

کلاس پروازی بیزینس (Business class)

به عقیده بسیاری از گردشگران اگر یک بار با کلاس پروازی بیزینس سفر کنید دیگر هرگز راضی به سفر با کلاس‌های اکونومی نخواهید بود. کلاس پروازی بیزینس از تجملات بیشتری در ارائه خدمات و همچنین رفاه صندلی‌ها برخوردار است. کلاس بیزینس به قدری در بین مسافران محبوبیت دارد که برخی از ایرلاین‌های مشهور دنیا دیگر تمایلی به ارائه کلاس‌های اکونومی ندارند. همه چیز در کلاس پروازی بیزینس با کلاس‌های قبلی تفاوت دارد. به طوری که عرض استاندارد صندلی‌ها ۳۴ اینچ و فاصله آن با صندلی روبرویی ۸۷ اینچ در نظر گرفته می‌شود. همچنین شاهد سرو غذاها در بشقاب‌های چینی با قاشق و چنگال‌های لوکس و زیبا خواهید بود. پذیرایی با نوشیدنی‌های خوشمزه از دیگر خدماتی است که در طول پرواز انواع هواپیماهای مسافربری در کلاس بیزینس تجربه خواهید کرد. 

جالب است بدانید که برخی از خطوط هوایی برای مسافرانی که بلیط کلاس بیزینس رزرو کرده‌اند خدمات ترانسفر فرودگاهی را حتی از کوچکترین فرودگاه‌های جهان هم  ارائه می‌دهند. همچنین برای این دسته از مسافران در فرودگاه نیز یک سالن اختصاصی در نظر گرفته می‌شود که می‌توانید غذا و نوشیدنی رایگان را در آنجا دریافت کنید.

 

کلاس پروازی فرست کلاس (First class)

لوکس‌ترین و تجملاتی‌ترین پروازهای هوایی توسط بلیط‌های فرست کلاس به مسافران ارائه می‌شود. اغلب افراد افراد مشهور و ثروتمند که میهمانان بزرگترین هتل‌های جهان هستند رزرو کلاس پروازی فرست کلاس را برای سفرهای خود ترجیح می‌دهند. بدون اغراق می‌توان گفت وقتی بهترین چمدان سفر خود را برداشتید و مسافر فرست کلاس شدید تمایلی به رسیدن هر چه سریع‌تر به مقصد گردشگری خود را نخواهید داشت! حتی اگر میهمان یکی از لوکس‌ترین هتل‌های آسیا باشید وقتی در تمامی مراحل سفر خود در اوج رفاه و آرامش خواهید بود، پیاده شدن از هواپیما برای شما سخت خواهد بود.

توجه داشته باشید؛ برای صندلی‌های فرست کلاس‌ها حریم خصوصی جداگانه‌ای تعبیه شده است. همچنین اندازه صندلی‌ها و فضایی که برای شما اختصاص داده شده بسیار بیشتر از کلاس بیزینس خواهد بود. البته تمامی این خدمات و رفاه بی‌دلیل نبوده و شما باید برای رزرو بلیط هواپیمایی خود هزینه بسیار بیشتری را، چیزی در حدود ۵ برابر قیمت کلاس بیزینس، پرداخت کنید. در طول سفر شما می‌توانید از حضور یک مهمان‌دار آموزش دیده بهره برده و غذای دلخواه خود را از منو غذایی بسیار خوشمزه که توسط سرآشپزهای ستاره‌دار تهیه می‌شوند را سفارش دهید.

 

جمع‌بندی

چنانچه تا این مرحله از مقاله همراه ما بوده باشید با کلاس‌های پروازی مختلف ارائه شده توسط شرکت‌های هواپیمایی آشنا شدید. توجه داشته باشید که در این مقاله سعی کردیم به معرفی کوتاهی از هر کدام از کلاس‌های پروازی بپردازیم. چرا که احتمال دارد هر کدام از این کلاس‌های پروازی علاوه بر شرایط سوار شدن به هواپیما، توسط شرکت‌های هوایی متعدد خدمات متفاوت‌تری را ارائه دهند. بنابراین اگر می‌خواهید درباره صندلی‌های پروازهای خاص بیشتر بدانید، حتما با شرکت هواپیمایی و یا آژانس‌های مسافربری مربوطه تماس گرفته و راهنمایی‌های لازم را از آن‌ها دریافت کنید.

منبع

مشاوره رایگان