دانستنیهای جالب درباره فرهنگ گرجستان
فرهنگ گرجستان در طول تاریخ طولانی کشور رشد کرده و به مرور شکل گرفته است. به همین دلیل هم آداب و رسوم منحصر به فرد خودش را دارد. با وجود این که امروزه خیلی از سنتها فراموش و یا منسوخ شده اما هنوز هم خانوادههای گرجی سعی میکنند آداب و رسوم کشورشان را به فرزندانشان منتقل کنند.
اگر با تور گرجستان سفر میکنید خوب است چیزهایی درباره فرهنگ دیرینه آنها بدانید تا راحتتر و با دید بازتر با آنها برخورد کنید.
چرا گرجیها را ملتی مهماننواز میدانند
در طول سالیان دراز گرجستان به مهماننوازی شهرت داشته و حتی مجسمه مادر گرجستان در تفلیس نیز به این موضوع اشاره دارد. در واقع گرجستانیها مهمان را هدیهای از جانب خداوند میدانند.
به همین دلیل هم مردم محلی با مهمانان با احترام و حساسیت زیاد برخورد میکنند. وقتی شخصی چه بومی و چه خارجی، مهمان خانه گرجیها میشود میزبان با غذا و نوشیدنی از اون پذیرایی میکند و مراقب است تا مهمان احساس آرامش و راحتی داشته باشد. احتمالا دارد وقتی به این کشور سفر میکنید از طرف بومیها برای وعدهای غذا دعوت شوید. دعوتشان را قبول کنید و از سبک مهماننوازی و میزبانیشان دیدن کنید. خانههای گرجیها به شدت صمیمی و دوست داشتنی است.
چرا شام گرجستانی خیلی طول میکشد
گرجستانیها عاشق غذا خوردن هستند و وعدههای غذایی و دور میزنشینی خانواده برایشان اهمیت زیادی دارد. حالا سنتی میزبانی خاصی در گرجستان هست به اسم سورپا که در آن میزی سراسر از غذاهای مختلف میچینند و مردم برای ساعتها دور آن مینشینند. سرگروه میز و در حقیقت گرداننده میز را تامادا با همان نانپز مینامند.
این فرد کسیست که مسئولیت شرکت کردن اعضای حاضر دور میز در صحبتها را دارد. او مراقب است تا همه در جمع شرت داشته باشند. در واقع تانادا باید میز نگهدار خوبی باشد و جمع را سرگرم نگه دارد و در کنارش برای همه نوشیدنی سرو کند.
معرفی بهترین هتلهای استان آدجارا ؛ گرجستان
چرا گرجستانیها دو سال نو و دو کریسمس دارند
گرجستان کشوری ارتدوکس است و از تقویم جولیان پیروی میکند. بنابراین مردم یک سال نو را دو بار جشن میگیرند. یک بار هماهنگ با دنیا در روز اول ژانویه و دیگر 13 ژانویه. حالا جالب است بدانید وقتی سال نو جهانی تحویل میشود مردم آن را "سال نوی قدیمی" مینامند. اما یکی از مهمترین بخشهای جشن سال نو اینست که خانوادهها شب 31 دسامبر دور میز مینشینند و از خوردن انواع غذاهای خوشمزه لذت میبرند.
نیمه شب و با تحویل سال نو اعضای خانه به هم تبریک میگویند. درنتیجه، 7ام ژانویه به عنوان کریسمس در گرجستان جشن گرفته میشود و غذای رسمی آن نیز Guruli Gvezeli یا پای گورولی یک نوعی از خاچاپوری است.
چرا گرجیها در عید پاک غذاها را به قبرستان میبرند
بعد از یکشنبه عید پاک مردم گرجستان به قبرستانها میروند تا به عزیزان از دست رفته خود احترام بگذارند. ریشه این سنت به زمان شوروی سابق برمیگردد. آن دوره چون کلیساها بسته بود مردم راهی برای ادای احترام به مردهها نداشتد بنابراین راهی قبرستان میشدند و شمع روشن میکردند.
این سنت تا به امروز ادامه پیدا کرد. عید پاک نماد زندگی ابدیست و گرجیها این جشن را در کنار تمام اعضای خانواده اعم از حاضر و غایب جشن میگیرند و به همین دلیل هم هست که پیش اصحاب خاک میروند.
چرا فرهنگ انعام دادن در گرجستان جایی ندارد
کافهها و رستورانهای گرجستانی مبلغ سرویسدهی را در قیمت نهایی اعمال میکنند و ارزش افزوده میزنند. این درصد نسبت به جاهای دیگر از 10 تا 18 درصد متغیر است. اما کافهها و رستورانهای مقرون به صرفه چنین چیزی ندارد. با این همه اگر حس میکنید که سرویسی که گرفتید ارزش انعام دادن را دارد میتوانید هر مبلغی که خواستید روی قیمت سفارشتان بگذارید.
پارک آبی جینو؛ انتخاب تابستانی برای گردشگران گرجستان
چرا عروسیهای گرجی مفصل هستند
گرجیها عاشق جشن گرفتن هستند و در هر فرصتی تمام فامیل و دوستان را دعوت میکنند. عروسیها نیز از این قاعده مستثنی نیستند که هیچ تازه مهمانان بیشتری هم دارند. هر طرف عروسی در کمترین حالت حداقل 100 نفر را دعوت میکنند. حتی خویشاوندان دوری که ممکن است عروس و داماد آنها را نشناسند هم کارت دعوت دریافت میکنند.
جالب داستان آنجاست که هر کسی دعوتنامه میگیرد باید در مراسم شرکت کند مگر این که دلیل خوبی برای عدم حضور داشته باشد. بنابراین کوچکترین عروسیها بین 150 تا 200 نفر مهمان دارند. البته این موضوع برای ما ایرانیها اهل روابط گسترده خانوادگی و عروسیهای مفصل هستیم جای تعجب ندارد.