مشهورترین دیدنی‌های استانبول که گردشگران را جذب می‌کند

راهنمای گردشگری 18 بهمن ، 1396 4 دقیقه

ترکیه به دلیل نزدیکی به ایران و وجوه فرهنگی مشترک و داشتن پیشینه تاریخی برجسته، از مقاصد سفر اکثر مردم ماست. از این رو برای سفر شما با تور استانبول به معرفی فعالیت‌ها و مکان‌های برتر استانبول یکی از پرطرفدارترین شهرهای توریستی این کشور می‌پردازیم.  در نظر داشته باشید این فهرست بدون در نظر گرفتن برتری هر کدام از آن‌ها به یکدیگر ردیف شده و به شما کمک می‌کند تا بهترین انتخاب را در سفر به استانبول داشته باشید.

 

کروز بوفورس

 

 

کروز بوفورس در استانبول

 

 

اگر به استانبول سفر می‌کنید، گردش دریایی در آب‌های آسیایی اروپایی این شهر را از قلم نیندازید زیرا استانبول بدون کروز بوفوروس تجربه‌ای ناقص خواهد بود. گشت و گذار در آب‌های زیبا و دیدن مناظر زیبای شهر، عمارات قدیمی و کاخ‌ها خاطره‌ای به یاد ماندنی برایتان رقم خواهد زد. به طور کلی چندین کروز وجود دارد که یکی کوتاه با گشت و گذار در قسمت دومین پل معتلق و اطراف آن، دیگر کروز بلند که قسمت دریای سیاه و بعد آن را می‌پیماید و در آخر کروز غروب آفتاب در تابستان را شامل می‌شوند. بنابراین نسبت به زمان، وقت و هزینه‌ای که می‌توانید صرف کنید یکی از این کروز‌ها را امتحان کنید.

 

موزه ایاصوفیه

 

 

موزه ایاصوفیه در استانبول

 

 

 حاجیاصوفیه در ابتدا و در قرن ششم یک کلیسای مجلل با معماری برجسته و زیبایی بود که بعدها به دست عثمانی‌ها تبدیل به مسجد ایاصوفیه شد، تا به امروز که پس از مرمت‌های فراوان به موزه‌ی گردشگری بدل شده است. این موزه باشکوه از سالن‌های گنبدی متعدد و روشن با ستون‌های عظیم تشکیل شده که در همان بدو ورود شما را سحر زیبایی و شکوه خود می‌کند، حتی نمای بیرونی آن‌ هم گویای عظمت و جلال تاریخی این خطه از خاک است. گنبد بزرگ و اصلی آن با ۴۳ متر عرض و ۶۵ متر ارتفاع هر چشمی را به خود خیره خواهد کرد. همچنین شما می‌توانید از پله‌های مارپیچ بالا بروید و از گالری خیره‌کننده آن که شمایلی از حضرت عیسی، امپراطور کنستانتین و همسرش زوئی نیز دیدن کنید.

 

کاخ توپکاپی

 

 

کاخ توپکاپی در استانبول

 

 

قصر توپکاپی یا توپکاپی سارایی جایی در استانبول است که نمی‌توانید بازدید از آن را در طول اقامت و استراحت در این شهر از دست دهید. این مجموعه متشکل از کوشک‌ها و سالن‌هایی است که به وسیله چهار باغ سرسبز و مجلل محاصره شده و برای نیم قرن محل زندگی خانواده سلطنتی بوده است. استفاده از رنگ‌های تند مثل زرشکی در کنار رنگ‌های طلایی و طوسی و همچنین نقش و نگارهای سنتی روی دیوارها همگی نشان از فرهنگ و هنر تاریخی ترکیه دارد. از جاذبه‌های گردشگری توپکاپی می‌توان به هارم، جواهرات زنان سلطنتی، خزانه‌داری که محل ذخیره طلا بود و سالن اسلحه اشاره کرد.

 

آب انباری باسیلیکا

 

 

آب انباری باسیلیکا در استانبول

 

 

استانبول نه تنها جاذبه‌های زمینی بلکه جاذبه‌های زیرزمینی نظیر آب انباری باسیلیکا را در خود جای داده است. این سازه فوق‌العاده از مهندسی بیزانس، یک آب انباری جذاب و دیدنی با هوایی خنک و مطلوب است. استفاده از نور کم و پخش موسیقی کلاسیک و در پس صدای چیکدن قطرات آب فضایی عاشقانه و سحرانگیز را پدید آورده است. تمامی مسیر پیاده‌روی از ستون‌های عظیم و باشکوه تشکیل شده و شما می‌توانید در حین قدم زدن میان این ستون‌ها ز منظره شنای ماهی‌ها در آب لذت ببرید.

 

موزه باستان شناسی

 

 

موزه باستان شناسی استانبول

 

 

اغلب مردم از کنار موزه باستان شناسی (Arkeoloji Müzesi) به سادگی می‌گذرند که جای بسی تاسف دارد زیرا این موزه یکی از پربارترین مجموعه‌های تاریخی آثار باستانی کلاسیک در کل استانبول است. از جاذبه‌های برتر این موزه می‌توان به تابوت عجیب اسکندر اشاره کرد که مراحل زندگی او را به تصویر کشیده است. همچنین محراب آبی کاشی‌کاری شده، فضای غذاخوری کاشی‌کاری شده از دیگر جاذبه‌های زیبای آن است. شما می‌توانید با پایین رفتن از تپه توپکاپی به موزه باستان شناسی برسید.

 

موزه هنرهای ترکی و اسلامی

 

 

موزه هنرهای ترکی و اسلامی در استانبول

 

 

موزه هنرهای ترکی و اسلامی از آنچه که نامش می‌رساند جذاب‌تر است. این مجموعه بالغ بر ۴۰ هزار قطعه هنری از کوشک با استعدادترین وزیر شاه سیلمان، ابراهیم پارسا را به نمایش در آورده است. در هر اتاق این موزه یکی از دوره‌ها و یا مناطق متفاوتی از جهان اسلام را به تصویر کشانده و به طور کلی راوی زندگی روزمره مردم ترکیه از قرن هشتم یا نوزدهم است. از ویژگی‌های برتر این مجموعه می‌توان به نمایش فرش‌های عظیمی که از سقف آویزان شده‌اند و چادرهای عشایری ترکیه اشاره کرد.

 

بازار بزرگ استانبول

 

 

بازار بزرگ استانبول

 

 

پیش از آنکه به بازار بزرگ استانبول بروید می‌توانید غذاهای خوشمزه‌ی ترکی را در یکی از ۱۰ رستوران برتر در میدان تقسیم استانبول بروید و سپس با شکمی سیر به بازارگردی بپردازید! اغلب گردشگران رفتن به بازارها و گشت و گذار در بین انبوه مغازه‌ها را از دست نمی‌دهند، اما گرند بازار استانبول جدای از جنبه تجاری، از زیبایی‌های بصری با نقش و نگار آبی رنگ آن در سقف و ستون‌ها برخوردار است. این بازار بزرگ سنتی که بیش از ۵۰۰ سال قدمت دارد یکی از بزرگ‌ترین بازارهای مسقف دنیا نیز محسوب می‌شود. این بازار متشکل از ۶۰ مسیر اصلی با ۵ هزار واحد تجاری، ۶۰ رستوران، ۱۸ فواره، ۱۲ مسجد و حتی یک مدرسه است. باید بگوییم برخلاف ادعای خیلی‌ها، این بازار دامی برای به تور انداختن گردشگران و خالی کردن جیب آن‌ها نیست و مردم بومی به صورت روزانه از این بازار خرید می‌کنند اما انتظار این را داشته باشید که آن‌ها در فنون چانه‌زنی از شما بهتر باشند.

 

مسجد سلیمانیه

 

مسجد سلیمانیه در استانبول

 

 

در کنار مسجد معروف آبی، ما به شما بازدید از مسجد سلیمانیه را نیز توصیه می‌کنیم. با وجود اینکه سلیمانیه بسیار باشکوه و مشهور است اما متاسفانه گردشگران زیادی را در طول روز به خود نمی‌بیند و شاید این یک نقطه مثبتی برای شما باشد تا در آرامش و راحتی و به دور از ازدحام به گشت و گذار و بازدید از این بنای باشکوه بپردازید. این مسجد زیبا توسط معمار معروف، سینان برای سلیمان بزرگ طراحی شد که بجز بخش‌های عبادی دارای بیمارستان، آشپزخانه و یک مدرسه نیز است. همچنین فراموش نکنید که از مقبره‌های سلطلان سیلمان، روکسلِانا یا همان خرم سلطان و سینان در حیاط پشتی بازدید نمایید.

 

موزه کاریه

 

 

موزه کاریه در استانبول

 

 

کلیسای چورا، کلیسای ساویور مقدس یا موزه کاریه واقع در کنار دیوارهای قدیمی شهر، یکی از شگفت‌انگیزترین ساختمان‌های مذهبی استانبول است که ارزش بازدید و صرف وقت در آن را دارد. دیوارها و سقف این کلیسا با موزاییک‌های بی‌نظیر و نقاشی‌های افسانه تزئین شده در دنیای مسیحیت بعضی از آن‌ها شهرت فراوانی دارند.

 

کاخ دلمه‌باغچه

 

کاخ دلمه‌باغچه

 

 

کاخ دلمه‌باغچه یکی از بناهای جذاب استانبول با ۶۰۰ متر طول، حداقل ۲۵۸ اتاق و ۴۳ سالن است. این ساختمان عظیم در سال ۱۸۵۶ توسط سلطان عبدیه و د دوران زوال حکومت عثمانی با هزینه‌ای گزاف با لایه‌های طلا، سنگ‌های مرمر و کریستال ساخته شد. از نکات چشمگیر آن می‌توان به پله‌های کریستالی باکارات، حمام اصلی و سالن تشریفاتی با لوستر ۴.۵ تنی اشاره کرد. بعد از بنیانگذاری جمهوری ترکیه، آتاتورک کاخ را به عنوان خانه‌اش برگزید. او در ساعت ۹:۰۵ در ۱۰ نوامبر ۱۹۳۸ در گذشت و حالا تمام ساعت‌های این کاخ زمان مرگ او را نشان می‌دهند.

مشاوره رایگان