۰۲۱-۴۱۵۳۵

آشنایی با مثلث طلایی هند

آشنایی با مثلث طلایی هند

هند، یکی از پر رمز و رازترین و عجیب‌ترین نقاط جهان، برای سفر و گردشگری‌ست. جاذبه‌های فرهنگی، تاریخی و طبیعی آن، همگی سبب شده تا مسافران زیادی، آرزوی سفر به این کشور را در سر داشته باشند. در کنار این، هند کشوری پهناور است و تقریبا ۲ برابر ایران وسعت دارد، بنابراین با یک سفر کوتاه یک هفته‌ای، نمی‌توان جاذبه‌های گردشگری هند را دید. اما این‌که باید از کجا شروع کرد، بسیار اهمیت دارد. در بین بسته‌های تور هند، مثلث طلایی هند، یکی از متداول‌ترین و معروف‌ترین بسته‌ها در سراسر جهان است و عمده‌ی کسانی که برای بار اول به کشور هند سفر می‌کنند، با این بسته، به عنوان دروازه‌ای برای ورود به فرهنگ بی‌مانند آن، برخورد می‌کنند. اما این‌که منظور از مثلث طلایی چیست و چرا تا به این حد در جهان مشهور شده و به توصیه همه‌ی اهل فن، سفر به هند را می‌بایست از این منطقه آغاز کرد، چیزی‌ست که در ادامه‌ی این مقاله بدان خواهیم پرداخت.

مثلث طلایی هند چیست؟

منظور از تور مثلث طلایی هند، سه شهر توریستی، تاریخی و دیدنی دهلی، آگرا و جیپور است. دلیل این نام‌گذاری به خاطر شکل مثلثی است، که این سه شهر را به هم مرتبط می‌سازد. این ۳ شهر در شمال هند قرار داشته و از نظر آب و هوا، طبیعت و فرهنگ، با شهرهای جنوب آن که به خط استوا نزدیک هستند متفاوت است. با اختلاف زیاد، این مثلث، بهترین مسیر توریستی در هند است. چرا که معروف‌ترین و زیباترین جاذبه‌های گردشگری را داراست و همچنین از نظر تعداد دیدنی‌های جذاب برای توریست‌ها، مجموعا از بسیاری از دیگر نقاط هند، کمیت بیشتری دارد. سفر با تور مثلث طلایی هند، می‌تواند شروع خارق‌العاده و متنوعی برای دیدن مناظر و فرهنگ‌های گوناگون این کشور باشد. بازارهای شلوغ، معابد باشکوه و مساجد زیبا، همه و همه چیزهایی هستند که در انتظار مسافران این مثلث طلایی می‌باشند. تورهای این منطقه، معمولا در بازه‌های یک هفته‌ای یا کمی بیشتر برگزار می‌شود و هر کدام از شهرها، بخشی از این زمان را به خود اختصاص خواهد داد و توریست‌ها، به دیدنی‌های این شهرهای کم‌نظیر در جهان، سر می‌زنند.

شهرهای مثلث طلایی هند

دهلی

دهلی، به عنوان پایتخت کشور هند، یکی از معروف‌ترین شهرهای توریستی است، که در راس مثلت طلایی هند قرار دارد. طبق آخرین سرشماری‌های انجام شده در سال 2011، شهر دهلی جمعیتی بیش از 11 میلیون نفر داشته است. با توجه به آمار سازمان ملل، دهلی، دومین منطقه بزرگ شهری در جهان است که سالانه گردشگران بسیاری نیز، برای گردش به آن سفر می‌کنند. هم‌چنین دهلی پس از بمبئی، دومین شهر ثروتمند هند محسوب می‌شود. اما با این حال، اختلاف طبقاتی زیادی را می‌توان در خیابان‌های آن مشاهده کرد.

جغرافیای دهلی

دهلی به عنوان پایتخت و یکی از بزرگترین شهرهای هند، در شمال این کشور واقع شده است. این شهر از سمت شمالی، غربی و جنوبی، با ایالت هاریانا و از شرق با اوتار پرادش، هم مرز است. دو ویژگی برجسته جغرافیای دهلی، دشت‌های یامونا و خط الراس دهلی است. رودخانه یامونا، یکی از بزرگترین امتیازات دهلی محسوب می‌شود، که کشاورزان از آب آن، برای کارهای کشاورزی خود استفاده می‌کنند.

آب و هوای دهلی

دهلی دارای آب و هوای نیمه گرمسیری و مرطوب است، ولی زمستان‌هایی خشک دارد. فصل گرم، از 21ام مارس (آغاز نوروز در ایران) شروع می‌شود و تقریبا تا 15ام ژوئن (اواخر خرداد) ادامه دارد. میانگین دما در روزهای گرم، تقریبا بالاتر از 39 درجه سانتی‌گراد است. از طرفی فصل سرما، از 26ام نوامبر تا 9ام فوریه است و میانگین دما در این روزها، زیر 20 درجه سانتی‌گراد می‌باشد. در حالت کلی، در طول سال، درجه حرارت در دهلی، از 2 تا 47 درجه سانتی‌گراد، متغیر است. علاوه بر آن، بیشترین میزان بارندگی، در ماه‌های جولای و آگوست رخ می‌دهد.

فرهنگ مردم دهلی

فرهنگ مردم دهلی، تحت تأثیر تاریخ طولانی و پرفراز و نشیب هند، بوده است. هم‌چنین گردشگران می‌توانند، به راحتی سنت‌ها و فرهنگ‌های قدیمی مردم هند را که مردم دهلی، هم‌چنان آن را حفظ کرده‌اند، در خیابان‌ها و جاهای مختلف هند، مشاهده کنند. اما با این حال، مدرنیته و تکنولوژی نیز وارد زندگی آن‌ها شده است و یکی از شهرهای مدرن و پیشرفته هند محسوب می‌شود.

جشن‌ها و فستیوال‌های دهلی

از آن‌جایی که دهلی پایتخت کشور هند محسوب می‌شود، اکثر جشن‌ها و فستیوال‌های مذهبی و سنتی در آن برگزار می‌شود. از جمله این مراسم عبارتند از:
نمایشگاه جهانی کتاب، بزرگداشت زادروز گورو ناناک، راکشا بندان، دورگا پوجا و ... ، عید اول فطر، جشنواره قطب، جشنواره پرواز بادبادک، جشنواره بهار، بزرگترین نمایشگاه اتومبیل آسیا و ...

جاذبه‌های گردشگری دهلی

  • قلعه سرخ (Red Fort)
  • مسجد جامع (Jama Masjid)
  • Swaminarayan Akshardham
  • مقبره همایون (Humayun's Tomb)
  • گنبد بادا در باغ لودی (Bada Gumbad in Lodhi Garden)
  • قطب مینار (Qutab Minar)
  • مقبره گاندی (Gandhi Smriti and Raj Ghat)
  • دروازه هند (India Gate)

آگرا

آگرا، دومین راس مثلث طلایی هند است که در سواحل رودخانه یامونا قرار دارد. آگرا در فاصله ۲۰۶ کیلومتری جنوب دهلی واقع شده است که با اتوبوس‌های توریستی چیزی حدود ۵ ساعت زمان می‌برد تا پس از بازدید دهلی به آگرا برسید. این شهر توریستی، یکی از شهرهای پرجمعیت هند است. از لحاظ تاریخی و گردشگری، این شهر اهمیت بسیار زیادی در دولت هند و حتی دنیا، داراست.

آب و هوای آگرا

آگرا دارای آب و هوای، مرطوب نیمه گرمسیری است. این شهر دارای سه فصل در طول سال است. به این صورت که زمستان‌های معتدل و تابستان‌های گرم و خشک و یک فصل موسمی دارد. به طور میانگین، بالاترین و پایین‌ترین دمای سال در آن، ۴۸ و ۲۰ درجه سانتی‌گراد است.

فرهنگ مردم آگرا

آگرا یکی از شهرهای سنتی در هند، محسوب می‌شود. در طول سفر خود با مثلث طلایی هند، متوجه خواهید شد که بافت شهری به نسبت دهلی و جیپور، قدیمی‌تر و سنتی‌تر است. هم‌چنین مردم آن، اکثرا لباس سنتی هندی بر تن می‌کنند و به کارهای سنتی، مانند زردوزی و سنگ‌تراشی مشغول هستند. شما در خیابان‌های این شهر، بیشترین تعداد گاوها را در مقایسه با دو شهر دیگر، خواهید دید.

جشن‌ها و فستیوال‌های آگرا

برخی از جشن‌های معروف کشور هند، مثل جشنواره بادکنک که در پایتخت آن برگزار می‌شوند، در آگرا نیز انجام می‌پذیرد. علاوه بر آن، مراسمی مثل تاج مهتساو، رام برات، جشنواره ادبیات تاج، نمایشگاه Kailash و ... از دیگر رویدادهایی هستند، که در شهر آگرا برگزار می‌شوند.

جاذبه‌های گردشگری آگرا

  • تاج محل (Taj Mahal)
  • قلعه آگرا (Agra Fort)
  • مهتاب باغ (Mehtab Bagh)
  • مقبره Itimad-ud-Daulah
  • بازار کیناری (Kinari Bazar)
  • روستای کورای (Korai Village)

جیپور

سومین راس مثلث طلایی هند، مربوط به شهر زیبای جیپور است. جیپور پایتخت و بزرگ‌ترین شهر ایالت راجستان است. طبق سرشماری‌ها در سال 2011، تقریبا ۳.۱ میلیون نفر جمعیت داشته است و آن را به دهمین شهر پرجمعیت کشور تبدیل کرده بود. بخش تاریخی جیپور، به دلیل طراحی رنگی در ساختمان‌های‌ش، به عنوان شهر صورتی شناخته می‌شود. این شهر در فاصله 268 کیلومتری از دهلی واقع شده است و بعد از آن‌که چیزی حدود ۵.۵ ساعت از آگرا به جیپور آمدید برای بازگشت به دهلی می‌بایست چیزی حدود ۶ ساعت را در اتوبوس‌های توریستی باشید تا به مبدا سفر خود بازگردید.

آب و هوای جیپور

جیپور دارای آب و هوای نیمه گرم و تحت تأثیر باران‌های موسمی است. این شهر، تابستان‌های طولانی و بسیار گرم و زمستان‌های کوتاه و معتدلی دارد. پس دقت کنید وقتی ‌که با تور مثلث طلایی همراه می‌شوید، توصیه‌های جلوگیری از سوختگی پوست در سفر را رعایت کنید. میزان بارندگی سالانه در جیپور، به نسبت زیاد است، ولی در ماه‌های جولای و آگوست، به پایین‌ترین میزان خود می‌رسد. بالاترین میزان دما در این شهر، تقریبا 48 درجه سانتی‌گراد است. در سردترین روزهای سال، دما به زیر 20 درجه سانتی‌گراد کاهش می‌یابد. در حالت کلی، کمترین دمایی که تاکنون در جیپور به ثبت رسیده، ۲- درجه سانتی‌گراد بوده است.

فرهنگ مردم جیپور

مردم جیپور، سبک زندگی مدرن و امروزی را در پیش گرفته‌اند. اما این به آن معنا نیست که نتوانید در بافت شهر، بناهای تاریخی را مشاهده کنید. بلکه برعکس، در خیابان‌های این شهر، تمامی آثار تاریخی و جاذبه‌های گردشگری جیپور، حفظ شده است.

فستیوال‌ها و جشن‌های جیپور

جیپور نیز مثل سایر شهرهای دیگر، فستیوال‌ها و جشن‌های خاص خود را دارد. از جمله این مراسم‌ها، عبارتند از: نمایش‌های جیپور غارنا، نمایش‌های رقص قومار، نمایش تاماشا (رقص عروسکی)، جشنواره فیل‌ها، گنگورها، مکار سانکرانتی، هولی، دیوالی، ویجیایداشمی، بزرگترین جشنواره ادبیات رایگان جهان و ...

جاذبه‌های گردشگری جیپور

  • کاخ شهر (City Palace)
  • قلعه آمبر (Amber Fort)
  • قلعه ناهارگار (Nahargarh Fort)
  • قلعه جیگار (Jaigarh Fort)
  • هاوا محل (Hawa Mahal)
  • جال محل (Jal Mahal)
  • رصدخانه Jantar Mantar
  • موزه آلبرت هال (Albert Hall Museum)
  • معبد بیرلا (Birla Temple)

منبع ۱
منبع ۲
منبع ۳