شرایط سوار شدن به هواپیما

دانستنی های سفر و تور 21 دی ، 1398 6 دقیقه

برای سفرهای طولانی به خصوص استفاده از تور خارجی، بیشترین میزان استفاده در وسایل حمل و نقل را، هواپیما به خود اختصاص خواهد دارد. امروزه هواپیما به دلیل راحتی و سریع بودن به یکی از محبوب‌ترین وسیله‌های حمل و نقل تبدیل شده است. ولی سفر با هواپیما نسبت به دیگر وسیله‌ها از جمله اتوبوس و قطار شرایط خاص‌تری دارد. اما حتما پیش از سوار شدن به هواپیما می‌بایست نکاتی را مدنظر داشته باشید تا در زمان حضور در فرودگاه با مشکل مواجه نشوید و در اثر آن پرواز خود را از دست بدهید. این‌که برای سوار شدن به هواپیما، به چه مدارکی احتیاج دارید، یا آن‌که چه ابزارهایی را می‌توانید در کیف دستی یا چمدان خود قرار دهید و همچنین چه افرادی با محدودیت‌های مختلف برای سوار شدن به هواپیما مواجهند، از این دست موارد است. در این مقاله محدودیت‌ها و شرایط ورود به هواپیما به طور جامع و کامل جمع‌آوری شده است. توصیه می‌کنیم اگر نسبت به این شرایط خاص بی‌اطلاع هستید، حتما قبل از خرید بلیط و سفر خود این مطالب را مطالعه کنید.

مدارک مورد نیاز جهت ورود به هواپیما

  1. بلیط هواپیما
    قبل از هر چیزی، برای این‌که مسافران بتوانند اجازه ورود به هواپیما را داشته باشند، باید بلیط ورود به هواپیما را تهیه کنند. امروزه می‌توانید از سایت‌های فروش بلیط هواپیما به صورت اینترنتی و به سادگی بلیط خود را تهیه کنید. به همین دلیل داشتن شماره بلیط یا برگه پرینت گرفته شده از آن کافی استُ البته در بسیاری مبادی صرف همراه داشتن مدرک شناسایی برای سفر کافی‌ست.
  2. کارت شناسایی
    نکات امنیتی در سفرهای هوایی اهمیت زیادی دارند. به همین دلیل به همراه داشتن کارت شناسایی (کارت ملی) در پروازهای داخلی، ضروری است. مسافران برای این‌که بتوانند کارت پرواز خود را بگیرند، باید کارت ملی خود را در کنار بلیط، به مسئول آن نشان دهند.
  3. پاسپورت و ویزا
    اگر برای سفر خارجی آماده می‌شوید، حتما پیش از سفر، مراحل دریافت گذرنامه را گذراندید و با استفاده از یکی از انواع ویزا،  اجازه ورود به مقصد مورد نظرتان را دریافت کرده‌اید. دقت داشته باشید که در طول سفر،‌ پاسپورت و ویزای خود را دم دست بگذارید. چرا که در قسمت‌های مختلف فرودگاه، به این مدرک نیاز خواهید داشت.
  4. فیش پرداخت عوارض خروج از کشور
    قانون مبلغی را تعیین کرده است که در سفرهای خارجی، تحت عنوان مالیات و عوارض خروج از کشور پرداخت شوند. مبلغ عوارض خروج از کشور هر ساله تغییر می‌کند. مبلغ تعیین شده برای بار دوم به مقدار نصف آن و برای بار سوم و بیشتر، به مقدار کل آن بیشتر می‌شود.
  5. کارت پرواز
    یکی از ضروری‌ترین مدارک لازم برای سوار شدن به هواپیما، داشتن کارت پرواز و گذراندن مراحل چک‌این پرواز است. در بسیاری از پروازها هم همچنان کارت را هنگامی که ساک و چمدان خود را تحویل بار می‌دهید، با نشان دادن بلیط و کارت ملی، دریافت می‌کنید. دقت داشته باشید که در تمامی سفرهای داخلی و خارجی، گرفتن کارت پرواز و انجام مراحل چک‌این پرواز اجباری است.

محدودیت حمل بار جهت ورود به هواپیما

قبل از اینکه چیدمان چمدان سفر خود را انجام دهید، بهتر است تا با برخی از محدودیت‌های حمل بار، با توجه به انواع هواپیماهای مسافربری، آشنا شوید. زیرا در سفرهای هوایی، یک‌سری محدودیت‌ها وجود دارند. نادیده گرفتن این موارد، می‌تواند مسافران را تا حد زیادی در فرودگاه به دردسر بیاندازد.

  1. محدودیت وزن بار در هواپیما
    در اکثر سفرهای هوایی، نباید بیشتر از حد مجاز تعیین شده در بلیت، وسیله به قسمت بار تحویل داده شود. برای وارد شدن به درون هواپیما نیز، داشتن یک عدد کوله‌پشتی و ساک دستی کافی است. مسافران نمی‌توانند بیشتر از این مقدار را، با خود در سفر با هواپیما حمل کنند.
  2. وسایل ممنوع در سفر با هواپیما
    در قسمت‌های مختلفی که برای ورود به هواپیما پشت سر خواهید گذاشت، ساک دستی و وسیله‌های شما بررسی می‌شوند. این وسیله‌ها از زیر امواج رد می‌شوند. اگر وسیله مشکوک یا غیر مجازی به چشم بخورد، از مسافر خواسته می‌شود تا ساک خود را باز کند و به آن وسیله رسیدگی شود. لیست وسیله‌های ممنوع در سفر با هواپیما عبارتند از:
    تمامی انواع مواد منفرجه و محترقه، انواع سموم،  وسایل رادیواکتیو، وسایل آهن‌ربایی،  وسایل عفونی، مواد نوک تیز و برنده مثل چاقو یا قیچی، مواد غذایی فاسد شونده، انواع مایعات.
  3. وسایل مجاز در سفر با هواپیما
    مسافران می‌توانند تقریبا ۱۰۰ میلی‌لیتر نوشیدنی با خود به داخل کابین هواپیما ببرند. همچنین مسافری که دارو مصرف می‌کند، با نشان دادن نسخه پزشک، می‌تواند تمامی داروها را با خود به داخل هواپیما بیاورد. اگر مقدار باری که تحویل داده‌اید بیشتر از اندازه‌ی درج شده در بلیت باشد، به ازای هر کیلو اضافه بار، باید مبلغی را پرداخت کنید.
    دقت کنید که حمل باتری‌های لیتیومی مانند پاوربانک و دیگر موارد مشابه در چمدان امکان‌پذیر نیست و صرفا می‌بایست در کیف دستی قرار داده شود. پس حتما پیش از تحویل چمدان به بار، چنین مواردی را از آن خارج کنید.
  4. پرداخت مالیات برای برخی از وسایل در سفر با هواپیما
    اگر فرودگاه متوجه شود که مسافران با قصد تجارت، به کشور خارجی سفر کرده‌ است و جنس‌های خریده شده را با خود به همراه دارد، باید مالیاتی بابت آن‌ها پرداخت کند. البته خرید از فروشگاه‌های دیوتی فری، بدون مالیات هستند. پس حواس‌تان را جمع کنید تا فاکتور این خریدها را دور نیاندازید.

حمل حیوانات در سفر با هواپیما

امروزه با تغییر سبک زندگی مردم، حیوانات خانگی سهم بزرگی در خانه‌ها پیدا کرده‌اند. به همین دلیل، مسافران دوست دارند تا در این سفر، حیوانات خانگی خود را به همراه خود حمل کنند. شرکت‌های هواپیمایی قوانین خاصی را برای آن‌ها وضع کرده است. این قوانین عبارتند از:

  1. پرداخت هزینه بلیط هواپیما برای حیوانات
    از آن‌جایی که قرار است حیوان خانگی شما، به همراه شما وارد کابین هواپیما شود و جایی را اشغال کند، لذا مبلغ خاصی را باید بابت آن بپردازید. این مبلغ معمولا با توجه به وزن حیوان، به همراه قفسه آن معادل سازی می‌شود.
  2. داشتن مدارک لازم برای حیوانات جهت سفر با هواپیما
    برای این‌که مسافران اجازه داشته باشند تا حیوان خانگی خود را وارد هواپیما کنند، باید یکسری مدارک مخصوص حیوانات را به همراه داشته باشند. از جمله یکی از مهم‌ترین مدارک، کارت واکسیناسیون حیوانات است. شرکت‌های هواپیمایی حساسیت زیادی بر روی سلامت حیواناتی که درون هواپیما حمل می‌شوند دارند. به همین دلیل، الزامی است تا کارت سلامت حیوان را که توسط پزشک معتبر تایید شده است را، ارائه دهید.

 بخوانید: انواع مکان‌های اقامتی

محدودیت سنی جهت ورود به هواپیما

سفرهای هوایی به دلیل شرایط خاصی که دارند، برخی محدودیت‌ها را از لحاظ سنی برای مسافران خود در نظر گرفته‌اند. رعایت کردن این محدودیت‌ها الزامی است. در غیر این صورت از سوار شدن مسافر به هواپیما، جلوگیری خواهد شد. این شرایط عبارتند از:

  1. حداقل سن جهت ورود به هواپیما
    اکثر شرکت‌های هواپیمایی قوانین خاصی را برای ورود کودکان بین ۵ تا ۱۲ سال جهت ورود به هواپیما در نظر گرفته است. این کودکان می‌توانند با نشان دادن رضایت نامه کتبی از طرف والدین، اجازه سوار شدن به هواپیما را داشته باشند.
  2. حداکثر سن جهت ورود به هواپیما

    خوشبختانه شرکت‌های هواپیمایی، هیچ محدودیتی را تحت عنوان حداکثر سن جهت ورود به هواپیما در نظر نگرفته‌اند. سالمندان در صورت داشتن سلامت جسمی، می‌توانند سفر هوایی داشته باشند. البته توصیه می‌شود تا سالمندان کمی زودتر از سایر مسافران در فرودگاه حضور داشته باشند. زیرا احتمال دارد پذیرش آن‌ها کمی بیشتر از دیگران طول بکشد. همچنین اگر از قبل هماهنگ شده باشد، افرادی که به دلیل کهولت سن توانایی راه رفتن ندارند، می‌توانند ویلچر تهیه کنند.
  3. شرایط سوار شدن کودکان بدون سرپرست به هواپیما
    اگر کودکی که کمتر از ۱۲ سال سن داشته باشد، مجبور به پرواز شود، علاوه بر اینکه باید رضایت‌نامه‌ای را از طرف والدین خود ارائه دهد، باید نکات دیگری را نیز مد نظر بگیرد. از جمله این موارد عبارتند از:

    • کودکان بدون همراه، تحت هر شرایطی، نمی‌توانند سوار پروازهای دو مسیره شوند.
    • کودکان بدون همراه، نمی‌توانند سوار بر آخرین پرواز هوایی روز شوند.
    • برای این‌که کارهای کنترلی کودکان مسافر بدون همراه انجام شود، زمان بیشتری نیاز است. پس حتما سعی شود تا زودتر از سایر مسافران در فرودگاه حضور داشته باشند.

بخوانید: انواع خدمات هتل‌ها

محدودیت پزشکی جهت ورود به هواپیما

شرکت‌های هواپیمایی یک‌سری محدودیت‌ها را برای برخی از بیماران در نظر گرفته‌اند. این محدودیت‌ها با هدف حفظ سلامت بیشتر خود بیمار و سایر مسافران اعمال می‌شود. از جمله این محدودیت‌ها عبارتند از:

  1. سفر بیماران با هواپیما
    برخی از بیماران هستند که سفر خود را به دلیل برخورداری از درمان بهینه در مقصد مدنظر، انجام می‌دهند. یا حتی به هر دلیلی، مجبور به تغییر مکان و پرواز می‌شوند. این بیماران می‌توانند به راحتی مجوز سفر بگیرند و با نامه کتبی که از پزشک گرفته‌اند، سوار هواپیما شوند. البته در گرفتن این مجوز، مواردی نظیر مسری نبودن بیماری یا اذیت نشدن سایر مسافران از حالات خاص بیمار و ... مد نظر قرار گرفته می شود. معمولا مدت اعتبار مجوزی که از پزشک برای پرواز گرفته می‌شود ۴۸ ساعت است.
  2. سفر زنان باردار با هواپیما
    زنان باردار جز موارد خاص محسوب می‌شوند. به همین دلیل، ممنوعیت‌های خاصی برای این دسته از افراد وجود دارد. این شرایط خاص عبارتند از:

    • زنان بارداری که هنوز به آخر هفته ۲۸ام از بارداری خود نرسیده‌اند، می‌توانند بدون محدودیت خاصی اقدام به پرواز کنند و سوار هواپیما شوند.
    • زنانی که بارداری آن‌ها بین ۲۸ تا ۳۵ هفته می‌باشد، برای سوار شدن به پروازهایی که قرار است بیشتر از ۲ ساعت طول بکشد، احتیاج به تهیه مجوز دارند.
    • زنان بارداری که هفته ۳۵ام بارداری خود را سپری کرده‌اند، اجازه ندارند تا با هواپیما تحت هیچ شرایطی سفر کنند.
    • اگر مشکل و بیماری خاصی برای زنان در حین زایمان پیش نیاید، می‌توانند بعد از یک هفته سوار هواپیما شوند.

 

منبع

مشاوره رایگان