انواع مکان های اقامتی

دانستنی های سفر 25 آذر ، 1398 8 دقیقه
در این مطلب می‌خوانید [ نمایش ]

انواع مکان‌های اقامتی مختلفی وجود دارند. گردشگران می‌توانند این مکان‌ها را با توجه به بودجه‌ و انتظاراتی که دارند، برای سکونت خود در مسافرت با تور خارجی انتخاب کنند. مثلا بسیاری از افراد دوست دارند در هتل‌های ۵ ستاره مثل هتل‌های هیلتون و یا هتل‌های ماریوت تعطیلات خود را بگذرانند و تمام امکانات برای‌شان فراهم باشد. دسته‌ای دیگر، دوست دارند در هتل آپارتمان بمانند و راحت‌تر و آزادتر باشند. امروزه راحتی و درخواست گردشگران، به طور کامل در نظر گرفته شده است. فقط کافی است تا گردشگران با انواع مکان‌های اقامتی آشنا شوند تا بتوانند انتخاب درستی بکنند. در این مقاله تمامی مکان‌های اقامتی به طور جداگانه بررسی شده‌اند. برای آشنایی با این موارد تا پایان مقاله همراه ما باشید.

هتل‌

یکی از انواع مکان‌های اقامتی که به طور گسترده در بین گردشگران مورد استفاده قرار می‌گیرد هتل است. یک ستاره تا هفت ستاره رتبه‌بندی‌هایی هستند که به هتل‌ها داده می‌شوند. هتل‌ها علاوه بر رتبه‌بندی دارای انواع متفاوتی هستند که در ادامه آورده خواهند شد.

رتبه‌بندی هتل‌

این رتبه‌بندی‌ها بر اساس خدمات و امکانات هتل تعیین می‌شوند. در حالت کلی، استانداردهای مشخصی برای رتبه‌بندی هتل‌ها وجود دارد. این استاندارها کم و بیش در کل دنیا یکسان هستند.

هتل ۱ ستاره

هتل یک ستاره در لیست انواع مکان‌های اقامتی بیشتر حالت شخصی دارد. یعنی صاحب ملک، ساختمان کوچکی برای آسایش مسافران در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد. هدف صرفا فراهم کردن محیطی تمیز برای خواب و استراحت مسافران است. هیچ خدمات اضافی در هتل ۱ ستاره ارائه نمی‌شود.

هتل‌ ۲ ستاره

هتل دو ستاره، هتلی است که اصلی‌ترین و ابتدایی‌ترین امکاناتی که یک اقامتگاه باید داشته باشد را دارا است. تمامی هتل‌های دو ستاره باید دارای رستوران، تلویزیون در هر اتاق، تخت‌خواب، سرویس حمام و توالت، پرسنل خوش‌برخورد و کاربلد و خدمات‌رسانی به مشتری در اتاق باشند.

هتل ۳ ستاره

رتبه بعدی از نظر امکانات رفاهی، مربوط به هتل سه ستاره است. در هتل ۳ ستاره خدمات بیشتری در مقایسه با هتل ۲ ستاره ارائه می‌شود که معمولا در تور گرجستان می‌توانید این رتبه از هتل‌ها را انتخاب کنید. همچنین محلی که هتل در آن قرار دارد نیز مهم است. الزامی است منظره‌ای که اتاق‌های این هتل دارند زیبا و دلنشین باشند. تمامی هتل‌های ۳ ستاره باید دارای امکانات مشخص شده‌ای باشند. این امکانات عبارتند از: رستوران، تلوزیون در هر اتاق، تخت‌خواب، سرویس حمام و توالت، پرسنل خوش‌برخورد و کاربلد و خدمات رسانی به مشتری در اتاق، نظافت روزانه اتاق‌ها، ورودی پذیرش، دکوراسیون شیک و تمیز، سیستم گرمایش و سرمایش در اتاق، تلفن در هر اتاق و پارکینگ اتومبیل.

هتل ۴ ستاره

در هتل‌ چهار ستاره به آرامش و راحتی مهمانان بیشتر اهمیت داده می‌شود. همچنین هتل‌ ۴ ستاره موظف است تا علاوه بر امکانات رفاهی هتل ۳ ستاره خدمات بیشتری را ارائه دهد. امکان اقامت در هتل چهار ستاره، معمولا در برنامه‌های تور هند، تور استانبول، تور دبی، تور باکو، تور ارمنستان و تور تفلیس بیشتر دیده می‌شوند. این خدمات عبارتند از: رستوران، تلوزیون در هر اتاق، تخت‌خواب، سرویس حمام و توالت، پرسنل خوش‌برخورد و کاربلد، خدمات رسانی به مشتری در اتاق، نظافت روزانه اتاق‌ها، ورودی پذیرش، دکوراسیون شیک و تمیز، سیستم گرمایش و سرمایش در اتاق، تلفن در هر اتاق، استخر شنا، سونا و جکوزی، سرگرمی مثل بیلیارد تا تنیس، پارکینگ اتومبیل، فضای سبز، مبلمان و فرش، دربان، وسایل بهداشتی در حمام و توالت، روزنامه رایگان، سیستم روشنایی هوشمند، تابلو‌های هنری بر روی دیوارها، سشوار، یخچال پر، سالن اسپا و ...

هتل ۵ ستاره

بهترین و مجهزترین نوع هتل، هتل پنج ستاره است. این هتل‌ها رتبه اول را در بین هم نوعان خود دارند. مدیریت هتل ۵ ستاره همواره باید تلاش کند تا امکانات و کیفیت هتل خود را ثابت و در سطح کیفیتی بالایی قرار دهند. همانند موارد بالا این نوع از هتل‌ها نیز باید خدماتی را ارائه دهند. برای همین معمولا در فهرست بهترین هتل‌های دنیا، و یا حتی بزرگترین هتل‌های جهان،هتل‌های ۵ ستاره می‌درخشند. این خدمات عبارتند از: رستوران، تلوزیون در هر اتاق، تخت‌خواب، سرویس حمام و توالت، پرسنل خوش‌برخورد و کاربلد، خدمات رسانی به مشتری در اتاق، نظافت روزانه اتاق‌ها، ورودی پذیرش، دکوراسیون شیک و تمیز، سیستم گرمایش و سرمایش در اتاق، تلفن در هر اتاق، استخر شنا، سونا و جکوزی، سرگرمی مثل بیلیارد تا تنیس، پارکینگ اتومبیل، فضای سبز، مبلمان و فرش، دربان، وسایل بهداشتی در حمام و توالت، روزنامه رایگان، سیستم روشنایی هوشمند، تابلو‌های هنری بر روی دیوارها، سشوار، یخچال پر، سالن اسپا، معماری و طراحی بسیار زیبا، کارکنان شیک و یونیفرم‌دار، خدمات حمل و نقل، مغازه و فروشگاه، اتاق‌های فول‌آپشن، روابط عمومی بی‌عیب و نقص و ...

انواع هتل‌ها

تا کنون در مورد رتبه‌بندی هتل‌ها و امکانات رفاهی و خدماتی آشنا شدید. پیشنهاد می‌کنیم تا با انواع هتل‌ها نیز آشنا شوید. امروزه همه‌گونه راحتی و آسایش گردشگران در نظر گرفته شده است. به همین دلیل هتل‌های مختلفی تاسیس شده‌اند. تمامی این مکان‌ها علاوه بر اینکه خدمات و شرایط استاندارد یک هتل را دارند، برای یک هدف خاصی ساخته شده‌اند. در زیر انواع هتل‌ها معرفی شده‌اند:

هتل‌های فرودگاهی

همان طور که از اسم این هتل‌ها مشخص است، هتل‌های فرودگاهی انواع هتل‌هایی هستند که در اطراف فرودگاه‌ها و به‌خصوص پر ترددترین فرودگاه‌های جهان تاسیس شده‌اند. هدف از ساخت این هتل‌ها، ارائه خدمات رفاهی به مسافرانی است که مجبورند ساعت‌های زیادی را در فرودگاه بمانند. مسافران ترانزیتی، می‌توانند اتاق‌ها را به مدت ۲، ،۴ ،۶ ۸ و ... ساعت رزرو کنند. هتل‌های فرودگاهی به نسبت سایر هتل‌ها ارزان‌تر هستند. داشتن کافی‌شاپ و فروشگاه‌ از لازمه‌های این هتل‌ها است.

هتل‌های تفریحی (Resort Hotel)

یکی از انواع هتل‌هایی که در شهرهایی با سواحل زیبا و جاذبه‌های طبیعی خاصی ساخته می‌شوند، هتل‌های تفریحی یا ریزورت هستند. اکثر گردشگران برای کسب آرامش سفر می‌کنند. به همین دلیل بازار این نوع از هتل‌ها بسیار داغ است. در نتیجه رقابت زیادی نیز بین هتل‌های تفریحی وجود دارد. محیط ریزورت هتل، آرام و ریلکس است. این هتل‌ها صرفا جهت استراحت و درمان ساخته شده‌اند. این هتل‌ها باید در کنار ساحل یا طبیعت معروفی باشد تا توریست‌ها را جذب خود کند. این هتل‌ها حالت شهرک مانند دارند. به همین دلیل مسافران می‌توانند کل روزهای خود را، بدون احتیاج به خروج از هتل سپری کنند. برای مثال اگر مسافر بهترین مقاصد جنوب شرق آسیا باشید می‌توانید تجربه‌ی اقامت در این نوع هتل‌ها را داشته باشید. مثلا در سفر با تور بالی اقامت در این نوع هتل‌ها می‌توانند برای شما بسیار لذت‌بخش باشند.

هتل آپارتمان

از دیگر گزینه‌هایی که در بین انواع مکان‌های اقامتی وجود دارند هتل آپارتمان است. هتل‌ آپارتمان و هتل در نوع ساختمان و اتاق‌ها با هم اختلاف جزئی دارند. به این صورت که تمامی اتاق‌های هتل آپارتمان مثل یک سوئیت کوچک هستند و مسافران می‌توانند برای خود آشپزی کنند. ابعاد این اتاق‌های هتل آپارتمان از اتاق‌های هتل بزرگتر است. مسافران می‌توانند به صورت خانوادگی اتاقی را در هتل آپارتمان رزرو کنند. طبیعتا هزینه اقامت در این مکان‌ها به نسبت هتل پایین‌تر می‌باشد.

ویلا و سوئیت

بسیاری از مردم که در مناطق توریست‌پذیر زندگی می‌کنند، از طریق خانه‌های شخصی که دارند درآمدزایی می‌کنند. اشخاص خانه‌های شخصی خود را به مسافران کرایه می‌دهند. در قبال محل خواب از آن‌ها به صورت شبانه مبلغی دریافت می‌کنند. هزینه مشخص شده و ثابتی برای این مکان‌ها وجود ندارد. خانواده‌های پرجمعیت می‌توانند برای کاهش هزینه‌های اقامتی خود ویلا و سوئیت اجاره کنند. ناگفته نماند که در این مکان‌های اقامتی هیچ گونه خدماتی از طرف صاحب مکان به گردشگران ارائه نمی‌شود. در بین اصطلاحات گردشگری این مکان‌ها خانه دوم یا Second Home نامیده می‌شوند. 

اقامتگاه بوم‎گردی (Ecolodge)

امروزه در بین انواع مکان‌های اقامتی محل جدیدی تحت عنوان اقامتگاه بوم‌گردی دیده می‌شود. این محل بیشتر مورد توجه گردشگران جاذبه‌های طبیعی است. به همین دلیل محل قرارگیری اقامتگاه بوم‌گردی خارج از شهر و در دل طبیعت است. معماری این مکان‌ها حالتی سنتی‌ و روستایی دارد. بسیاری از این اقامتگاه‌‌های بوم‌گردی به قدری سنتی هستند که رخت‌خواب زمینی دارند. فضای درونی اتاق‌ها هم‌خوان با تاریخ و سنت مکانی است که اقامتگاه در آن بنا شده است. استقبال زیادی از طرف گردشگران تور داخلی نسبت به این مکان‌ها شده است. به همین دلیل سرمایه‌داران، در فضای داخلی شهر نیز سعی کرده‌اند مکان‌های اقامتی مشابهی را بسازند. 

هاستل (Hostel)

یکی دیگر از پرطرفدارترین مکان‌های اقامتی هاستل است. هاستل در اصل به معنی خوابگاه مسافر است. هاستل‌ها دارای دو نوع اتاق مشترک و خصوصی هستند. فرق بین این دو اتاق در شریک بودن در حمام و توالت و آشپزخانه است. با رزرو اتاق خصوصی از تمامی امکانات به صورت شخصی می‌توان استفاده کرد. ولی در اتاق مشترک این‌گونه نیست و مسافران باید شریکی از محل خواب، توالت و حمام استفاده کنند.

آنچه هاستل‌ها را در میان مردم محبوب کرده است، قیمت بسیار ارزان آن‌ها است. حداقل و حداکثر ظرفیت اتاق‌های هاستل ۲ تا ۸ نفر است. اگر بخواهیم هاستل را با هتل مقایسه کنیم باید بگوییم هیچ تفاوتی بین این دو وجود ندارد. صرفا اینکه مسافران باید یک‌سری از امکانات را مشترک استفاده کنند. همین امر باعث شده است تا قیمت آن کمتر شود. یکی از نکات مهم هاستل این است که مسافران می‌توانند در آشپزخانه به طور شخصی پخت و پز کنند.

یکی از نکات جالب هاستل این است که شما با افرادی که نمی‌شناسید، هم اتاق خواهید شد. با توجه به سلیقه شخصی این موضوع می‌تواند خوش‌آیند یا ناخوش‌آیند باشد. امروزه اقامت در هاستل در بین انواع مکان‌های اقامتی بسیار محبوب شده است. به صورتی که حتی مسافران قبل از شروع سفر می‌توانند هاستل خود را رزرو کنند. hihostels.com و hostels.com سایت‌های اینترنتی بین‌المللی، برای رزرو آنلاین هاستل هستند.

مثل هر مکان اقامتی دیگری، قیمت هاستل برای هر شب اقامت محاسبه می‌شود. همچنین این قیمت در کشورهای خارجی از ۱۰ تا ۲۰ دلار متغیر است. در صورتی که مسافران کمی با دقت بگردند، می‌توانند هاستل‌های خیلی ارزان‌تر نیز پیدا کنند. این قیمت‌ها در مقایسه با هتل‌ها بسیار با صرفه‌تر است. همچنین کسانی که هتل را برای اقامت خود انتخاب کرده‌اند، در هر وعده غذایی باید به رستوران بروند. خود این موضوع باعث هزینه‌ی بیشتری می‌شود. در حالی که در هاستل با داشتن امکانات آشپزی، هزینه‌ها کمتر می‌شوند. اگر چه در تور خارجی که از طرف آژانس‌های مسافرتی به مسافران عرضه می‌شود چنین گزینه‌هایی وجود ندارد اما اگر خودتان برای سفر برنامه‌ریزی می‌کنید از این نوع مکان اقامتی می‌توانید بهره ببرید.

متل

اگر بخواهیم این واژه را به صورت دقیق بررسی کنیم باید بگوییم: دو کلمه موتور و هتل اسم متل را به وجود آورده‌اند. اصلی‌ترین تفاوتی که هتل با متل دارد محل قرار گیری آن است. به این صورت که متل، بیشتر محل اقامتی بین راهی به حساب می‌آید. ساکنان متل می‌توانند اتومبیل خود را تا جلو در اتاق خود بیاورند و پارک کنند. مثلا اگر توریستی برای گشت‌وگذار در میان شهرهای توریستی یک مقصد گردشگری، امکان اجاره خودرو در سفر را داشته باشد، از این امکان متفاوتی این مکان‌های اقامتی استفاده می‌کند. از جالب‌ترین بخش‌های متل، عدم وجود لابی است. چرا که به مسافران به محض ورود به سمت اتاق خود راهنمایی می‌شوند.

شما نمی‌توانید متل با بیش از دو طبقه پیدا کنید. ورودی اکثر اتاق‌ها از سمت بیرون ساختمان است. درون ساختمان متل، راهرو یا سالنی نمی‌توانید مشاهده کنید. برخلاف هتل‌ها که تمامی امکانات رفاهی و تفریحی را برای مسافران فراهم می‌کنند، در متل نمی‌توانید چنین خدماتی را ببینید. حتی می‌توان گفت در اکثر متل‌ها، گردشگران باید خودشان وعده‌های غذایی خود را تهیه کنند.

با توجه به تمامی شرایطی که گفته شد، طبیعی است که متل‌ها نسبت به هتل‌ها ارزان‌تر باشند. چرا که در هتل‌ها امکانات و خدمات خیلی بیشتری به مسافران ارائه می‌شود. در اصل، متل صرفا جهت اسکان دادن گردشگرانی ساخته شده‌اند که در بین راه مانده‌اند و به استراحت احتیاج دارند.

مسافرخانه یا مهمان‌پذیر (Guest House)

از ارزان‌ترین انواع مکان‌های اقامتی مسافرخانه‌ها هستند. این مکان‌ها امروزه به اسم مهمانپذیر نیز شناخته می‌شوند. در مسافرخانه‌ها حداقل امکانات برای استراحت گردشگران فراهم می‌شود. یعنی صرفا محل خواب به آن‌ها داده می‌شود. معمولا حمام و دستشویی در این مکان‌ها اشتراکی‌ست و امکانات ویژه‌ای در این نوع مکان اقامتی وجود ندارد اما از نظر کیفی و تمیزی تفاوت‌ها می‌تواند وجود داشته باشد.

 


مشاوره رایگان