۰۲۱-۴۱۵۳۵

قوانین کشور قطر

قوانین کشور قطر

قطر کشوری کوچک در دل بیابان است که این روزها خود را برای برگزاری جام جهانی ۲۰۲۲ آماده می‌کند. این کشور از سوی مجله فوربس (یکی از مشهورترین مجله‌های اقتصادی آمریکا و جهان) در سال ۲۰۱۳ به عنوان ثروتمندترین کشور جهان معرفی شد و طبق برنامه توسعه سازمان ملل نیز بالاترین پیشرفت انسانی را در چند سال اخیر داشته است. قطر یکی از کشورهایی است که کمترین نرخ بیکاری را در دنیا دارد و همین مسئله این کشور را به مقصدی جذاب برای مهاجران تبدیل کرده است. همچنین وجود جاذبه‌های گردشگری در قطر و مهم‌تر از آن میزبانی جام جهانی ۲۰۲۲ باعث شده گردشگران و فوتبال‌دوستان این روزها به فکر سفر با تور جام جهانی قطر به این کشور باشند. اما قبل از سفر و یا مهاجرت به قطر، باید اطلاعات دقیقی از قوانین این کشور داشته باشید. در این مطلب قصد داریم شما را با قوانین مختلف قطر آشنا کنیم.



شریعت اسلام، منبع اصلی قوانین قطر

کشور قطر، شریعت اسلام را مبنای قانون‌گذاری خود قرار داده است و قوانین وضع شده بر این اساس را درباره ارث، حقوق کیفری، حقوق خانواده و ... به کار می‌برد.

قوانین مربوط به زنان در قطر

زنان قطری حق رای دارند و می‌توانند در مناصب عمومی مشغول کار باشند. زنان قطری، برای اولین‌بار در ماه مه ۱۹۹۹ در رای گیری شورای مرکزی شهرداری شرکت کردند و جالب است بدانید این کشور، نخستین کشور عربی حوزه خلیج فارس بود که به زنان اجازه شرکت در رای گیری را داد. طبق قوانین کشور قطر ورزش و شرکت در بازی‌های مهم ورزشی برای زنان آزاد است. همان‌طور که گفته شد زنان می‌توانند در مناصب عمومی مشغول به کار باشند و براساس همین قانون، اولین زن قطری به نام شیخه مهامنصور سلمان جاسم آلثانی توانست به عنوان اولین قاضی زن مشغول به کار شود.
با این‌که زنانی قطری مشارکت ۵۱ درصدی در کار دارند (این میزان از میانگین جهانی و جهان عرب بالاتر است) اما دستمزد آن‌ها ۲۵ تا ۵۰ درصد کمتر از مردان این کشور است. البته بخشی از این تفاوت دستمزد مربوط به مسکن، تخصیص سفر برای مردان و کمک‌های اجتماعی است.

قوانین مربوط به پوشش و حجاب زنان و مردان در قطر

به خاطر گرمای هوای قطر، بسیاری از مهاجران و گردشگران تور قطر ترجیح می‌دهند با لباس‌های راحت در مکان‌های عمومی و بیرون از خانه و یا محل اقامت رفت و آمد کنند، اما باید بدانید قطر قوانین سخت‌گیرانه‌ای برای پوشش زن و مرد تصویب کرده است. این قوانین شامل حال مسافران و گردشگران جام جهانی ۲۰۲۲ نیز می‌شود. براساس قانون آراستگی عمومی قطر، هیچ زن و مردی (به خصوص زنان) حق پوشیدن لباس‌های بدن نما را در مکان‌های عمومی ندارند. مردم قطر به خاطر این‌که اکثریت مسلمان هستند، معمولا پوشش کاملی دارند و مردان اکثرا با لباس سنتی این کشور و زنان با عبایا (روپوش بلند و سیاه که کل بدن را می‌پوشاند) در ملا عام حاضر می‌شوند، اما مهاجران و گردشگران زن خارجی که مسافر تور قطر جام جهانی ۲۰۲۲ هستند، ملزم به پوشاندن موهای خود نیستند و تا زمانی که لباس کامل، دامن و شلوار بلند تا پایین زانو بپوشند و شانه‌های خود را بپوشانند مشکلی نخواهند داشت. مردان خارجی نیز نباید در مکان‌های عمومی از شلوارک استفاده کنند. البته این دسته از افراد در تفرجگاه و هتل‌ها می‌توانند مانند خانه لباس بپوشند اما قوانین پوشش در بازارها، مراکز خرید قطر، اسکله دوحه و دیگر مکان‌های عمومی این کشور باید رعایت شوند.

قوانین رانندگی در قطر

برای دریافت گواهینامه در قطر باید هزینه‌ای را پرداخت کرده و در آموزشگاه‌های مخصوصی ثبت نام کنید. هزینه خرید ماشین در این کشور ارزان نیست و باید توجه داشته باشید که وضعیت رانندگی نیز در قطر چندان مناسب نیست، پس باید هنگام عبور از خیابان‌ها یا رانندگی مراقب باشید. در صورتی که مسافر این کشور باشید ،نیازی نیست که درگیر قوانین مربوط به رانندگی شوید زیرا در چند سال اخیر امکاناتی فراهم شده است تا مسافران و گردشگران حاضر در این کشور بتوانند به راحتی از سیستم حمل و نقل عمومی قطر استفاده کنند. برای اجاره ماشین در خارج از کشور مانند قطر ملزم به دریافت گواهینامه رانندگی بین المللی هستید.

قوانین سخت‌گیرانه درباره موارد ممنوعه در قطر

هیچ فردی در قطر، اجازه حمل مواد مخدر ندارد و در صورتی که فردی چنین جرمی مرتکب شود، مورد بازخواست قرار خواهد گرفت. همچنین به علت مسلمان بودن مردم قطر، با شروع ماه رمضان کسی حق ندارد در ملاء عام چیزی بخورد و بیاشامد و یا آدامس بجود و سیگار بکشد. از دیگر ممنوعه‌های قطر، تشکیل اتحادیه‌های کارگری و احزاب سیاسی در این کشور است.

قوانین مربوط به مصرف الکل در کشور قطر

طبق قوانین قطر، مصرف الکل برای جمعیت مسلمان این کشور ممنوع است و در صورت انجام این کار محکوم به شلاق شده و یا از کشور اخراج خواهند شد. اما مصرف الکل برای افراد غیر مسلمان این کشور آزاد است و برخی از هتل‌های مجلل و پنج ستاره قطر نیز مجاز هستند به مشتریان غیر مسلمان خود الکل بفروشند. مهاجران غیر مسلمان اجازه دارند برای خرید الکل (مصرف شخصی) مجوز بگیرند. تنها شرکتی که اجازه واردات گوشت خوک و الکل را به این کشور دارد شرکت توزیع قطر است، این شرکت تابعه هواپیمایی قطر بوده و فقط اجازه دارد به دارندگان مجوز، الکل بفروشد.
با فرا رسیدن زمان برگزاری جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر، مقامات این کشور اعلام کردند که تمایل دارند مجوز مصرف الکل را به هواداران حاضر در قطر در طول جام جهانی بدهند. تا قبل از دسامبر سال ۲۰۱۱، رستوران‌های جزیره مصنوعی مروارید که یکی از اماکن تفریحی و سیاحتی قطر است نیز مجاز به سرو نوشیدنی‌های الکلی بودند اما بعد از آن تاریخ سرو الکل برای مشتریان این رستوران‌ها متوقف شد.

قوانین ازدواج در قطر

  • زندگی مشترک در یک خانه بدون ازدواج، در کشور قطر ممنوع است.
  • دو نفر از یک دین اجازه دارند با یکدیگر ازدواج کنند.
  • مردان قطری برای ازدواج با زنان غیر قطری نیاز به اجازه کمیته ازدواج دارند.
  • زنان قطری مسلمان نمی‌توانند با مردان غیر مسلمان ازدواج کنند و این کار فقط در صورتی مجاز است که مرد به اسلام روی آورد.

اگر به عنوان یک خارجی قصد ازدواج در این کشور را داشته باشید باید تشریفاتی را انجام دهید. برای انجام این تشریفات به مدارک زیر نیاز خواهید داشت:

  • ارائه درخواست ویزای ورود به خانواده
  • نامه NOC که حرفه و حقوق شما در آن ذکر شده باشد.
  • قرارداد کار استخدامی که توسط وزارت کار تایید شده باشد.
  • گواهی آموزشی ترجمه شده به عربی که به تایید وزارت امورخارجه قطر رسیده باشد.
  • قرارداد اجاره خانه که وزارت شهرداری آن را تایید کرده باشد.
  • گذرنامه و QID

قوانین پشتیبان ویزا در قطر

قوانین پشتیبان ویزا در قطر حاکم است. براساس این قوانین پشتیبان‌های ویزا می‌توانند به صورت یک‌طرفه مجوز اقامت کارگران را لغو کنند و از آن‌ها برای تغییر کارفرمای خود سلب اختیار نمایند. همچنین پشتیبان‌ها می‌توانند، کارگر را به عنوان متواری به پلیس گزارش کرده و در نتیجه او را ممنوع الخروج کنند. این قوانین نادرست باعث می‌شود کارفرمایان توانایی محدود کردن ورود و خروج کارگران به قطر را داشته باشند و کارگر به خاطر ترس از همین مسائل از حق و حقوق خود چشم‌پوشی کرده و در کار اجباری شرکت نماید. بسیاری، قوانین پشتیبان ویزا که در بیشتر کشورهای عرب خلیج فارس حاکم است را برده‌داری مدرن توصیف می‌کنند.



سخن پایانی

در این مطلب با برخی از قوانین حاکم بر جامعه قطر آشنا شدید، اگر چه ممکن است رعایت این قوانین در نگاه اول برای شما سخت به نظر برسد اما باید بدانید قوانین کشور قطر از بسیاری جنبه‌ها شبیه به ایران است، به همین علت به نظر می‌رسد مسافران ایرانی در زمان سفر به قطر، سازگاری بیشتری با قوانین این کشور داشته باشند. به طور کلی پیشنهاد ما این است که قبل از سفر با تور جام جهانی قطر ، به هر دلیلی، از قوانین این کشور برای گردشگران، مهاجران و مسافرانی که قصد حضور در استادیوم‌های قطر برای تماشای بازی‌های جام جهانی را دارند آگاه شوید. در این صورت از دردسرهای احتمالی دور خواهید ماند.