۰۲۱-۴۱۵۳۵

فرودگاه بین‌المللی مالدیو‎‎

فرودگاه بین‌المللی مالدیو‎‎

بهترین و سریع‌ترین راه دسترسی به کشور مجمع‌الجزیره‌ای مالدیو استفاده از فرودگاه بین‌المللی آن است. فرودگاه بین‌المللی مالدیو با نام‌های فرودگاه بین‌المللی ولانا یا فرودگاه mle نیز شناخته می‌شود. این فرودگاه که فرودگاه‌های بزرگ در سراسر جهان را به یکدیگر متصل می‌کند اصلی‌ترین راه ورود توریست‌ها به مالدیو است. چنانچه قصد سفر با تور مالدیو را دارید بهتر است در این مقاله همراه ما باشید تا قبل از ورود به این کشور زیبا و جزیره‌ای با فرودگاه‌ آن آشنا شوید. در این مقاله سعی کرده‌ایم اطلاعات اولیه و کلی از فرودگاه بین‌المللی مالدیو‎‎ را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.

 

معرفی فرودگاه بین‌المللی مالدیو‎‎

فرودگاه بین‌المللی مالدیو که فرودگاه بین‌المللی ولانا (Velana International Airport) نیز نام دارد به صورت اختصار با حروف VIA شناخته می‌شود و در جزیره هولهوله (Hulhulé) که یک جزیره مصنوعی بوده و در شمال ماله قرار دارد، واقع شده است. این فرودگاه با فرودگاه‌های بزرگ در سراسر جهان ارتباط داشته و بیشتر به عنوان دروازه اصلی ورود به مالدیو برای گردشگران عمل می‌کند. از نظر مالی و اداری فرودگاه ولانا توسط یک نهاد شرکتی مستقل به نام شرکت فرودگاه‌های مالدیو محدود (MACL) مدیریت می‌شود. این فرودگاه بسیار خاص و متفاوت از سایر فرودگاه‌های جهان است. زیرا همان طور که گفته شد در یک جزیره مصنوعی قرار گرفته و برای دسترسی به آن باید از قایق یا هواپیمای دریایی کمک گرفت. کد یاتا فرودگاه بین‌المللی مالدیو MLE و کد ایکائو آن VRMM  است.

 

تاریخچه فرودگاه بین‌المللی مالدیو‎‎

در ابتدا فرودگاه بین‌المللی مالدیو‎‎ فعالیت خود را به عنوان یک نوار کوچک زمینی در جزیره مسکونی هولهوله آغاز کرد. این فرودگاه که در سال ۱۹۶۰ افتتاح شد، اولین باند فرود ساخته شده در جزیره بود که از ورق‌های فولادی برای ساخته آن کمک گرفته بودند. این باند ابعادی در حدود ۲۳ متر در ۹۱۴ متر داشت. اولین هواپیمایی که در فرودگاه مذکور فرود آمد، یک کشتی باری بریستول نیروی هوایی سلطنتی نیوزیلند در همین سال بود. اولین پرواز تجاری نیز متعلق به یک پرواز ایر سیلان (Avro 748; 4R-ACJ) بود که در سال ۱۹۶۲در این باند فرود آمد. اولین هواپیمای متعلق به مالدیو نیز در سال ۱۹۷۴ در آن بر زمین نشست.

۴ سال بعد از افتتاح این فرودگاه دولت و مردم ماله برای ساختن باند آسفالت جدید با یکدیگر همکاری کردند. باند جدید در سال ۱۹۶۶ توسط رئیس جمهور وقت، ابراهیم نصیر، افتتاح شد. البته که این فرودگاه پاسخگوی نیازهای توریستی در مالدیو با رونق گردشگری در کشور نبود. بنابراین دولت نهایت تلاش خود را کرد تا آن را به یک فرودگاه استاندارد بین المللی برای انتقال گردشگران بین المللی به جزایر تفریحی در مالدیو تبدیل کند. برای این منظور پروژه عظیمی طراحی و راه‌اندازی گردید که در نهایت در سال ۱۱۹۸۱ به ثمر نشست. البته در طول سال‌‌ها تلاش بر توسعه بیشتر این فرودگاه ادامه داشته و مدام باندها یا ترمینال‌های جدیدی به آن اضافه شده است. در حال حاضر این فرودگاه ظرفیت پذیرش صدها پرواز هوایی و دریایی را دارا بوده و به عنوان یکی از مهم‌ترین فرودگاه‌های بین‌المللی در جهان شناخته می‌شود.

 

امکانات فرودگاه بین‌المللی مالدیو‎‎

این فرودگاه در ارتفاع ۲ متری از سطح متوسط ​​دریا قرار داشته و دارای یک باند آسفالت منفرد به ابعاد ۶۰ متر در ۳۴۰۰ متر است. همچنین این فرودگاه مجهز به یکی از بزرگترین باندهای هواپیماهای دریایی بوده ظرفیت پذیرش ۱۰۰هواپیمای دریایی را در خود دارد. در حالت کلی این فرودگاه دارای سه ترمینال به نام‌های ترمینال بین‌المللی، ترمینال داخلی و ترمینال هواپیمای دریایی است که هر کدام از آن‌ها به صورت فشرده در حال ارائه خدمات به مسافران هستند. از دیگر امکانات آن می‌توان به وجود خودپرداز، داروخانه، وای فای رایگان، انبار چمدان، سیم کارت، سالن استراحت، میز اطلاعات، پلیس گردشگری، سالن غذاخوری و کافی شاپ، نمازخانه، منطقه سیگار و هتل اشاره کرد.

 

خطوط هوایی و مقاصد گردشگری فرودگاه بین‌المللی مالدیو‎‎

فرودگاه بین‌المللی مالدیو‎‎ به عنوان مهم‌ترین فرودگاه این کشور شناخته می‌شود. به طوری که می‌توان آن را اصلی‌ترین دروازه توریستی تور مالدیو دانست. همین موضوع سبب شده تا شرکت‌های هواپیمایی مختلفی از این فرودگاه برای جابجایی مسافران به مقصد مالدیو استفاده کنند. در ادامه لیستی از پرترددترین خطوط هوایی که از برترین ایرلاین‌های دنیا هستند و مقاصد گردشگری به این فرودگاه را گردآوری کرده‌ایم:

به عنوان یک نکته مهم توجه داشته باشید که پرواز ترکیش ایرلاینز از فرودگاه بین المللی استانبول به کلمبو یک توقف در ماله دارد. بنابراین پرواز مستقیم از طریق این خط هوایی به مالدیو در حال حاضر ممکن نیست. نکته جالب دیگر اینکه از سال ۲۰۱۹، خطوط هوایی سریلانکا با بیش از ۲۱ پرواز در هفته، بزرگترین شرکت هواپیمایی خارجی به مالدیو است. فرودگاه بین‌المللی بندرانایکه در سریلانکا رایج‌ترین توقفگاه مستقیم مالدیو بوده و خطوط هوایی سریلانکا، امارات، کره‌ای ایر، خطوط هوایی جنوبی چین، خطوط هوایی چاینا شرقی، ترکیش ایرلاینز، عمان ایر و عربستان به این فرودگاه خدمات می‌دهند.

 

نکات جالب در مورد فرودگاه بین‌المللی مالدیو

همان طور که گفته شد فرودگاه بین‌المللی مالدیو به عنوان اصلی‌ترین راه وارد شدن گردشگران به این کشور جزیره‌ای زیبا عمل می‌کند و پس شناخت این فرودگاه برای مسافران تور مالدیو می‌تواند اهمیت بالایی داشته باشد. برای این منظور در زیر چند نکته کلی را که دانستن آ‌ن‌ها خالی از لطف نخواهد بود را گردآوری کرده‌ایم:

  • فرودگاه بین‌المللی مالدیو با نام فرودگاه بین‌المللی ولانا نیز شناخته می‌شود و هر دو آن‌ها در اصل یک فرودگاه را هدف قرار می‌دهند.
  • جدیدترین باند این فرودگاه در سال ۲۰۲۲ رسما افتتاح شده که در ابعادی به طول ۳۴۰۰ و عرض ۶۰ متر طراحی شده است.
  • آمارها نشان می‌دهند که ۳۴ خط هوایی بین المللی از ۳۹ مقصد در اروپا، خاورمیانه، چین، شرق دور و جنوب آسیا مستقیماً به فرودگاه بین المللی ولانا پرواز می‌کنند. این به معنای حدود ۳۸۴ پرواز به صورت مستقیم به آن است که تاکنون بالاترین آن برای یک روز چیزی در حدود ۵۶۷ پرواز ثبت شده بوده است.
  • VIA اولین نقطه ورود و خروج در مالدیو برای گردشگران، سایر مسافران و محموله‌های هوایی است. بنابراین با شرکت‌های هوایی زیادی همکاری کرده و مرکزی است که مالدیو را با جهان خارج مرتبط می‌کند.
  • فرودگاه بین‌المللی ولانا به عنوان فرودگاه پیشرو اقیانوس هند در مراسم جشن آفریقا و اقیانوس هند انتخاب شده و جوایز جهانی سفر در سال ۲۰۱۸ را از آن خود کرده است.

 

نحوه دسترسی به فرودگاه بین‌المللی مالدیو

همان طور که گفته شد فرودگاه بین‌المللی مالدیو با نام فرودگاه بین المللی ولانا در جزیره‌ای مصنوعی به نام هولهوله قرار دارد. بنابراین گردشگران حتما باید از قایق یا تاکسی‌های هوایی برای این منظور بهره ببرند. در غیر این صورت دسترسی به این فرودگاه ممکن نخواهد بود. در حال حاضر به دلیل اهمیتی که این فرودگاه در صنعت گردشگری مالدیو دارد راه‌های ارتباطی آن با دیگر جزیره‌های مالدیو به کمک قایق‌ها یا تاکسی‌های هوای برقرار است. 

 

منبع ۱

منبع ۲