۰۲۱-۴۱۵۳۵

ناامن‌ترین خطوط هوایی دنیا

ناامن‌ترین خطوط هوایی دنیا

سفر کردن با هواپیما آسان‌ترین و سریع‌ترین گزینه برای رسیدن به مقصد در بین مردم است. البته به همان اندازه که سفر با هواپیما برای مسافران گزینه‌ای راحت به شمار می‌آید روشی پراسترس بوده و اغلب افراد را دچار ترس می‌کند. ناگفته نماند درصد حوادث ناشی از هواپیما در مقایسه با حوادث جاده‌ای بسیار کمتر بوده و در صورت انتخاب یک ایرلاین مطمئن به هیچ وجه جای نگرانی نخواهد بود. برای اینکه بدانید در سفرهای خود بهتر است به سراغ کدام پروازها نروید، در این مقاله لیستی از ناامن ترین ایرلاین های دنیا تهیه کرده‌ایم. برای آشنایی با آن‌ها تا انتهای مطالب همراه ما باشید.

 

امن‌ترین ایرلاین‌های دنیا

قبل از اشاره به ایرلاین‌های خطرناک دنیا بهتر است نگاهی به خطوط هوایی امن دنیا که جز بهترین ایرلاین‌های هستند، داشته باشیم. خوشبختانه ایرلاین‌هایی که مورد استفاده ایرانیان در اغلب سفرهای خارجی قرار می‌گیرند جز ایمن‌ترین گزینه‌ها هستند. به عنوان مثال مسافران تور دبی، تور تایلند، تور ترکیه و ده‌ها مقصد گردشگری دیگر می‌توانند از طریق ایرلاین‌های معرفی شده در زیر مسیر مورد نظر خود را در پیش گرفته و سفری ایمن را بدون کوچکترین نگرانی تجربه کنند. این ایرلاین‌ها عبارتند از:

  • ایر نیوزلند
  • اتحاد ایرویز
  • هواپیمایی قطر
  • خطوط هوایی سنگاپور
  • ایر پرتغال TAP

عکس: cnbc.com

 

ناامن ترین ایرلاین های دنیا

برای تعیین اینکه کدام خطوط هوایی خطرناک‌ترین هستند، می‌توانیم به تصادفات و همچنین تلفات در سال نگاه کنیم. با توجه به این گفته‌های ۵ مورد معرفی شده در زیر جز ناامن ترین خطوط هواپیمایی جهان به شمار می‌آیند:

 

۱. کام ایر (Kam Air)

کام ایر تنها با یک ستاره در صدر لیست خطرناک ترین خطوط هوایی جهان قرار دارد. این شرکت هواپیمایی مستقر در افغانستان از سال ۲۰۰۳ فعالیت خود را آغاز کرده و در واقع اولین شرکت هواپیمایی مسافربری خصوصی در افغانستان بود که خدمات مسافربری داخلی و خدمات بین المللی منطقه‌ای را ارائه می‌دهد. جالب است بدانید که کام ایر تلاش کرد تا پروازهای خود را به اروپا برنامه‌ریزی کند، اما از سال ۲۰۱۰، اتحادیه اروپا (EU) پرواز همه حامل‌های افغانی را به دلیل نگرانی‌های ایمنی ممنوع کرد. از جمله تلفاتی که پروازهای کام ایر در ۱۲ سال گذشته داشته می‌توان به کشته شدن ۹۶ مسافر و ۸ خدمه اشاره کرد. علاوه بر آن این خط هوایی شاهد تهدید بمب‌گذاری نیز شده است.

 

راهنمای دریافت ارز مسافرتی

عکس: uznews.uz

 

۲. خطوط هوایی  SCAT

شرکت هواپیمایی ارزان قیمت SCAT Airlines در سال ۱۹۹۷ تاسیس شد و در خارج از مرکز اصلی فرودگاه شیمکنت با خدمات رسانی به تمام شهرهای بزرگ قزاقستان و کشورهای همسایه فعالیت می‌کند. بر اساس سوانح و حادثه‌های پیش آمده در طول سال‌ها SCAT  یکی از ناامن ترین ایرلاین های دنیا در نظر گرفته می‌شود. این شرکت هواپیمایی در واقع مورد تایید FAA است و این همان چیزی است که آنها را به یک ستاره تبدیل کرده است اما ورود آن به حریم هوایی اروپا ممنوع است. اصلی‌ترین دلیل در انتخاب خط هوایی اسکات به عنوان خطرناک‌ترین گزینه در بین دیگر شرکت‌ها حادثه‌ای بود که در سال ۲۰۱۳ باعث جان باختن ۲۱ سرنشین آن هنگام پرواز از کوکشتاو به آلماتی بود. البته گفته می‌شود SCAT در تلاش جدی برای بهبود و کار در جهت اعتباربخشی حرفه‌ای هستند که امید می‌رود تا سال‌های آینده از لیست ناامن‌ترین خطوط هوایی دنیا خارج شود.

عکس: ebooking.pk

 

۳. خطوط هوایی نپال (Nepal Airlines)

مورد بعدی از ناامن ترین خطوط هواپیمایی جهان، مربوط به خطوط هوایی نپال است که به عنوان هواپیمایی رویال نپال نیز شناخته می‌شود. این اولین ایرلاین نپال در سال ۱۹۵۸ بود که با تعداد انگشت شماری پروازهای داخلی فعالیت خود را آغاز کرد و اکنون به بیش از ۳۹ مقصد از جمله هفت مقصد بین‌المللی خدمات پروازی ارائه می‌دهد. البته ناگفته نماند که هیچ یک از این مقاصد شامل هیچ نقطه‌ای از اتحادیه اروپا نبوده و حتی ورود آن به آسمان‌های این کشورها نیز ممنوع است. خط هوایی نپال از همان ابتدا سابقه درخشانی از خود نشان نداده و اولین سانحه در دهه ۱۹۶۰ رخ داد که منجر به مرگ مسافران و اعضای خدمه گردید. آخرین حادثه نیز در سال ۲۰۱۴ زمانی رخ داد که یک هواپیما در مسیر جاوملا ناپدید و سقوط کرد که منجر به مرگ ۱۸ نفر شد. گفته می‌شود نپال ایر اخیراً چند هواپیمای جدید از جمله ایرباس A320 خریداری کرده و از آن برای پرواز به آسیای جنوب شرقی و خاورمیانه استفاده خواهد کرد و امید است هیچ سانحه‌ای را من بعد تجربه نکند.

 

تور لحظه آخری چیست؟

عکس: nepalitimes.com

 

۴. خط هوایی لاین (Lion Air)

از دیگر ناامن ترین ایرلاین های دنیا، خط هوایی لاین است که تحت عنوان بزرگترین شرکت هواپیمایی خصوصی اندونزی در سال ۲۰۰۰ فعالیت خود را آغاز کرد. متاسفانه این خط هوایی بدترین رکورد ایمنی را در این لیست به همراه تعداد زیادی از مشکلات دیگر از زمان تاسیس خود داشته است.Lion Air  با سفارش‌های قابل توجهی از ناوگان‌های بوئینگ‌ و ایرباس فعالیت خود را آغاز کرده و دسترسی به بیش از ۸۰ مقصد را در دنیا هدف قرار داده است. همچنین این مجموعه دو خط هوایی دیگر را در مالزی و تایلند تأسیس کرده اما همواره در لیست ناامن ترین خطوط هواپیمایی جهان قرار گرفته و متاسفانه با حادثه‌های جدی نام آن بر سر زبان‌ها افتاده است.

رکورد ایمنی Lion Air را با بیش از هشت حادثه جدی و تعدادی تلفات در دهه گذشته به حق می‌توان فجیع خواند. از فرودهای خطرناک گرفته تا سقوط در آب از جمله مواردی هستند که می‌توان در تاریخچه این ایرلاین مشاهده کرد. البته نکته تعجب آور این که این شرکت هواپیمایی تلفات خیلی زیادی نداشته اما این دلیلی بر منصرف شدن از قرار دادن آن در لیست ناامن‌ترین‌های دنیا نمی‌شود. همانطور که انتظار می‌رود این ایرلاین از پرواز به اتحادیه اروپا منع شده و این امتیاز منفی بزرگی برای آن به شمار می‌رود.

عکس: airlinegeeks.com

 

۵.خط هوایی تارا ایر (Tara Air)

آخرین مورد از ناامن ترین ایرلاین های دنیا که در این مقاله قصد معرفی آن را داریم، خط هوایی تارا است. تارا ایر، یکی از شرکت‌های تابعه یتی ایر (Yeti Air)، یک شرکت هواپیمایی تازه تاسیس، است که در سال ۲۰۰۹ کار خود را آغاز کرده و از ناوگان آن استفاده می‌کند. این ایرلاین با مرکز اصلی خود در فرودگاه بین‌المللی Tribhuvan، خدمات برخاست و فرود را ارائه می‌دهد. ناوگان آن نیز متشکل از ۸ هواپیما با تاییدیه FAA هستند که متاسفانه از ایمنی جالبی برخوردار نمی‌باشند.

از جمله مهم‌ترین حوادث این ایرلاین می‌توان به سه حادثه مرگبار در سال‌های ۲۰۱۰ و ۲۰۱۱ اشاره کرد که  منجر به مرگ ۲۲ نفر از مسافران و خدمه شد. هواپیماهای کوچک همراه با زمین بسیار کوهستانی، پرواز این ایرلاین را به خطر می‌اندازد. تارا ایر همچنین از پرواز به اتحادیه اروپا منع شده است و هیچ گواهی ایمنی به رسمیت شناخته شده بین المللی ندارد؛ اگرچه شایعات حاکی از آن است که این شرکت هواپیمایی در حال تلاش برای به رسمیت شناختن احتمالی IOSA در آینده است اما در حال حاضر نمی‌توان از نام بردن آن به عنوان یکی از ناامن ترین ایرلاین های دنیا چشم پوشی کرد.

 

تاریخی‌ترین جاذبه‌های دنیا

عکس: en.wikipedia.org

 

منبع ۱

منبع ۲