۰۲۱-۴۱۵۳۵

انواع خدمات هتل

انواع خدمات هتل

سفر یکی از بخش‌های جدایی‌ناپذیر در زندگی است. دلایل سفر می‌توانند کار، تفریح، خرید یا هر دلیل دیگری باشند. در صورتی که به هر دلیلی عازم سفر با تور خارجی هستید، پیش از آغاز مسیر خود، باید به نکاتی توجه داشته باشید. مهمترین مسئله تعیین محل اقامت مناسب، با توجه به مدت حضور و انواع مکان‌های اقامتی در مقصد است. توصیه می‌کنیم قبل از سفر خود، علاوه بر مطالعه قوانین سفر بعد از کرونا، هتل مناسب با شرایط خودتان را انتخاب کنید. این کار باعث می‌شود تا از اتلاف وقت و خستگی، پیشگیری کرده باشید. حال سوال اینجاست که معیارهای تعیین یک هتل مناسب چیست؟ چه نکاتی را در انتخاب هتل باید در نظر داشته باشید؟ مسلما در هر شهری، هتل‌های مختلفی در مناطق مختلف دایر شده است. همچنین برای جذب مشتریان بیشتر، انواع خدمات هتل را ارائه می‌دهند. مسلما برای رزرو یک اتاق مناسب در هتل، لازم است انواع سرویس‌ها را به طور کامل بشناسید.

هتل‌ها برای دریافت استانداردهای بین المللی باید شرایط خاصی داشته باشد. در ادامه به طور کامل‌تر با این شرایط آشنا می‌شوید. از جمله انواع امکانات هتل می‌توان به انواع اتاق‌ها، انواع تخت‌ها و انواع سرویس‌های غذایی اشاره کرد. برای راحتی بیشتر، در سیستم هتل‌داری، برای هر یک از این سرویس‌ها اصطلاحات ویژه‌ای در نظر گرفته شده است. در ادامه با هر کدام از آن‌ها که در بخش‌های مختلف و متفاوت این سیستم وجود دارد آشنا خواهید شد.

 

انواع سرویس‌ هتل کدامند؟

معمولا علاوه بر ارائه اتاق از سوی هتل، سرویس‌های دیگری نیز در اختیار میهمانان قرار داده می‌شود. در زمان انتخاب اتاق، بسته به نوع سرویس انتخابی، نوع امکانات ارائه شده هم متفاوت خواهد بود. بنابراین برای انتخاب دقیق‌تر، بهتر است با برخی اصطلاحات، در انتخاب انواع سرویس‌های هتل آشنا شوید.

خدمات O.R چیست؟

کوتاه شده عبارت Only Room و به معنای پرداخت بهای اتاق، بدون استفاده از سرویس‌های همراه است. اگر تمایلی به صرف صبحانه یا هر وعده‌ی غذایی دیگری را در هتل ندارید، سرویس OR را انتخاب کنید. این سرویس در تورهای عرضه شده از طرف آژانس مسافرتی کمتر یافت می‌شود.

خدمات B.B چیست؟

زمانی که این سرویس را انتخاب می‌کنید، هتل علاوه بر اتاق، سرویس صبحانه را هم به میهمان ارائه می‌نماید. این اصطلاح مخفف عبارت Bed & Breakfast است. با انتخاب این سرویس تا حد قابل توجهی در هزینه‌های اقامت، صرفه‌جویی می‌شود. بخش قابل توجهی از برنامه‌های تور خارجی از مبدا ایران، با سرویس B.B ارائه می‌شوند.

خدمات H.B چیست؟

سرویس H.B یا همان Half Board شامل اتاق، یک وعده صبحانه و یک وعده ناهار یا شام است. انتخاب وعده ناهار یا شام به نوع هتل و نیز زمان‌بندی حضور شما در هتل بستگی دارد. این نوع سرویس اگر چه در برخی مسیرها، نظیر تور دبی که وعده شام را در بر دارد ارائه می‌شود اما میزان آن در اندازه‌ی سایر سرویس‌ها نیست و در چند مسیر محدود به مسافران عرضه می‌شود.

خدمات F.B چیست؟

سرویس Full board مکان انتخاب شده از سوی کاربر را، به همراه تمامی وعده‌های غذایی عرضه می‌کند. در حقیقت ۳ وعده‌ی اصلی یعنی وعده‌های صبحانه، ناهار و شام در اختیار مهمانان خواهد بود. این سرویس بیشتر در تور داخلی و همچنین برخی مسیرهای تور ترکیه عرضه می‌شود که توصیه ما در این کشور، چنین سرویسی برای مسافران نخواهد بود.

خدمات ALL چیست؟

این سرویس در واقع مدل پر مزیت‌تری از سرویس F.B است. اگر این سرویس را در هتل سفارش دهید، علاوه بر صرف تمامی وعده‌های اصلی، از میان وعده‌های جذاب و منوی نوشیدنی‌های هتل هم به صورت رایگان بهره‌مند می‌شوید. این تنها بخشی از مزایای سرویس All Inclusive است. در هتل‌های مجهزتر و یا بهترین هتل‌های جهان است که امکان استفاده از ورزش‌های آبی و ماساژهای مخصوص را به طور رایگان به کاربر می‌دهند. این سرویس در مسیرهای ساحلی تور ترکیه مانند تور آنتالیا، تور کوش آداسی، تور بدروم و تور مارماریس عرضه می‌شود ولی همچنان توصیه ما آن است که گزینه‌ی بهتری که در جلوتر توضیح داده می‌شود، انتخاب شما باشد.

خدمات UALL چیست؟

این سرویس مختص هتل‌های واقع در شهرهای ساحلی است. سرویس UALL به صورت 24 ساعته در خدمت مهمانان خواهد بود. چرا که معمولا در شهرهای ساحلی، و یا در بهترین سواحل دنیا، در تمامی ساعات شبانه روز نیاز به ارائه خدمات رفاهی احساس خواهد شد. از این رو مسافرانی که عازم شهرهای ساحلی هستند، می‌­توانند با انتخاب سرویس UALL از سرویس اتاق، تمامی وعده‌ها، میان وعده‌ها و نوشیدنی‌های مخصوص هتل در هر ساعتی که مایل باشند، استفاده کنند. سرویس Ultra All Inclusive برای مسافران هیچ محدودیتی اعمال نمی­‌کند. بنابراین طبیعی است هزینه بالاتری نسبت به سایر سرویس‌ها داشته باشد. از دیگر مزیت‌های این سرویس، خدمات ویژه ماساژ تایلندی است که برای افراد متقاضی در نظر گرفته شده است. سرویس UALL در بسیاری از هتل‌ها با نام Maximum All Inclusive شناخته می­‌شود. در حالی که خدمات هر دو یکسان است. اگر به دنبال بهترین تجربه‌ی سفر با تورهای ساحلی ترکیه نظیر تور آنتالیا هستید، توصیه ما خرید هتل‌هایی‌ست که سرویس UALL به مسافران خود ارائه می‌کنند.

تفاوت خدمات ALL و UALL چیست؟

با توجه به توضیحاتی که قبل‌تر رفت، تفاوت این دو سرویس بسیار وابسته به هتل است. در بسیاری از مقاصد با هتل UALL ، این دو سرویس یکسان بوده و تفاوتی ندارد. اما در برخی دیگر، میزان ساعت‌های ارائه خدمات در سرویس ALL محدود بوده، ولی خدمات UALL نامحدود است. از طرفی دیگر، در برخی هتل‌ها برای سرویس ALL صرفا نوشیدنی‌های تولید داخل به صورت رایگان عرضه می‌شود، در صورتی‌که در سرویس UALL تمامی برندهای داخلی و وارداتی به رایگان در اختیار مسافران خواهد بود. همچنین برخی خدمات نظیر ماساژ، حمام ترکی، ورزش‌های آبی و دیگر موارد نیز، ممکن است در سرویس ALL عرضه نشود، اما در سرویس UALL موجود باشد. بنابراین بهتر است همیشه تلاش کنید تا در مسیرهایی که قابلیت آن وجود دارد، هتلی با سرویس UALL خریداری کنید، تا از حداکثر امکانات استفاده کنید.

 

آشنایی با انواع اتاق‌های هتل

انواع اتاق بسته به مساحت اتاق، تعداد تخت‌های آن و سرویس‌های غذای همراه اتاق، دسته‌بندی شده‌اند:

اتاق تک نفره (SGL)

یک اتاق تک نفره معمولا اتاق دنجی است. این اتاق دارای یک تخت خواب، سرویس بهداشتی و حمام خواهد بود.

اتاق دو نفره (DBL)

سرویس اتاق دو نفره به دو صورت در هتل‌ها ارائه می‌شود. اتاقی با یک تخت دو نفره که Double نامیده می‌شود. نوع دیگر اتاقی همراه با دو تخت یک نفره که Twin خوانده می‌شود.

اتاق سه نفره (TPL)

اتاق سه نفره از دیگر سرویس‌های ارائه شده در هتل‌ها است. این اتاق‌ها معمولا دارای یک تخت دو نفره و یک تخت یک نفره هستند. در سیستم هتل‌داری این سرویس را Triple می‌نامند.

اتاق سوئیت (Suite)

تفاوت اتاق سوئیت با اتاق‌های دیگر در وجود یک هال اضافی برای نشستن یا تماشای تلویزیون است. انتخاب تعداد تخت‌های هتل، بسته به تعداد افراد و امکانات هتل، بین یک تا سه تخت متغیر خواهد بود.

اتاق آپارتمان (Apartment)

اگر به صورت خانوادگی یا گروهی از دوستان‌تان سفر می‌کنید، اتاق آپارتمان یا همان هتل آپارتمان انتخاب خوبی است. می‌توانید راحتی بیشتر و در کنار هم بودن را با انتخاب این نوع تجربه کنید. سرویس هتل آپارتمان شامل پذیرایی، آشپزخانه، یک و یا چند اتاق خواب است. اقامت در سرویس آپارتمان حال و هوای بهتری به سفر شما می‌بخشد.

اتاق استودیو (Studio)

اتاق استودیو مدل امروزی و پیشرفته‌تری از سوئیت است. به نحوی که کاناپه‌های موجود در آن، کاربری تخت خواب را هم دارد که اصطلاحا به این نوع Sofa گفته می‌شود. برای تغییر کاربری آن تنها کافیست کاناپه را باز کرده و آن را به تخت تبدیل کنید. این سرویس به نسبت سوئیت فضای کمتری دارد و طبیعتا هزینه پایین‌تری هم به خود اختصاص می‌دهد.

اتاق کابانا (Cabana)

این نوع اتاق برای هتل‌های بزرگ دنیا یا هتل‌های لوکس تعبیه شده است. اتاق کابانا از یک سمت مشرف به استخر شناست. مثلا این اتاق که اغلب برای مخاطبان جذاب است، در لوکس‌ترین هتل‌های جنوب شرق آسیا، زیاد دیده می‌شود. در این اتاق‌ها، یک بخش کوچکتر برای تعویض لباس، سرویس بهداشتی و حمام هم در نظر گرفته می‌شود.

اتاق فیستا (Fiesta Suite)

اتاق فیستا در گروه سوئیت‌ها قرار می‌گیرد، اما نه یک سوئیت معمولی! اتاق فیستا با دکوراسیون‌های خیره کننده شکل مجلل‌تری به خود گرفته است. این اتاق ویژه تازه عروس و دامادها طراحی شده است. این نوع از اتاق‌ها بیشتر در هتل‌هایی وجود دارد که دارای تالارهای عروسی هستند.

اتاق کانکتد (Connected Room)

دو اتاق مجزای یک، دو یا سه نفره را تصور کنید که با یک در به یکدیگر متصل شده‌اند. این نوع از اتاق‌ها را اتاق کانکتد می‌نامند. خانواده‌های بیش از سه نفره، می‌توانند با انتخاب این نوع سرویس، از در مشترک بین اتاق‌ها، با یکدیگر در ارتباط باشند. هر یک از اتاق‌ها، دارای درهای اصلی رو به سالن و نیز سرویس بهداشتی و حمام مجزا هستند.
 

انواع تخت‌های مورد استفاده در هتل‌ها

تعداد افراد همراه و نیز میزان راحتی تخت، تاثیر زیادی در کیفیت اقامت مسافران دارد. بنابراین اگر قصد دارید با فرزندانتان به بهترین مقاصد سفر با کودکان بروید، بهتر است بدانید که در هتل‌ها ازچه تنوعی در سرویس‌های خواب استفاده می‌شود. این سرویس‌ها باعث می‌شوند تا کاربر بتواند با توجه به شرایط خود، مناسب‌ترین سرویس را انتخاب نماید.

  1. کاناپه تخت شو (Bed-Studio یا Convertible Sofa)
  2. تخت دیوارى (Folding-up bed)
  3. تخت تاشو (Roll-A-Way-Bed)
  4. تخت یکنفره (Twin)
  5. تخت دونفره (Double/Full size)
  6. تخت دونفره بزرگ (Queen Size)
  7. تخت دونفره بسیار بزرگ (King Size)
  8. تخت همراه با تشک آبى (Water Bed)
  9. تخت دو طبقه (Bunk Beds)
  10. تخت کودک (Kids Beds) 
  11. تخت خردسال (Cot) 

انتخاب نوع هتل به همه عوامل بیان شده در مطلب فوق بستگی دارد. از این رو هر هتلی برای جذب مخاطبان بیشتر، در تلاش است. هتل‌داران در ارائه انواع سرویس‌های هتل، نهایت تلاش خود را به کار می‌برند تا بتواند در دور رقابت باقی بماند.

 

منبع ۱
منبع ۲
منبع ۳