معرفی فرودگاه های بین المللی گرجستان

راهنمای گردشگری 30 اردیبهشت ، 1399 4 دقیقه

گرجستان کشوری نه چندان بزرگ بین اروپا و آسیا است که تنها سه دهه از استقلال آن می‌گذرد. در سال‌های اخیر این کشور کوهستانی که در رشته کوه‌های قفقاز واقع شده مورد توجه گردشگران منطقه قرار گرفته و بعد از ترکیه و ارمنستان، تور گرجستان در رده محبوب‌ترین مقاصد سفر برای ایرانی‌ها را قرار گرفته است. اما برای سفر به هر مقصدی اول به چه چیزی اهمیت می‌دهید؟ بی‌شک نحوه رفت و آمد بین‌المللی و داخل مرزی از اساسی‌ترین نیازهای شما است که باید راجب آن‌ها بدانید. ما در این مقاله بزرگ‌ترین فرودگاه‌های گرجستان همراه با اطلاعاتی کلی را در اختیار شما قرار می‌دهیم.

 

فرودگاه بین‌المللی تفلیس

فرودگاه بین المللی تفلیس در 17 کیلومتری جنوب شرقی مرکز شهر واقع شده و نام اصلی آن فرودگاه بین‌المللی شوتا است که سالن‌های ورودی و خروجی آن در ساختمان‌های جدا از هم قرار دارد. در نگاه اول فرودگاه تفلیس بزرگ و چشمگیر به نظر نمی‌رسد، اما بد نیست بدانید که بعد از فرودگاه شرمیتوو روسیه یکی از بزرگ‌ترین فرودگاه ‏اروپا شناخته می‌شود. پرواز به این فرودگاه، با ۸۹۲ کیلومتر فاصله هوایی از تهران 1 ساعت و 22 دقیقه طول می‌کشد. فرودگاه شوتا در سال‌های اخیر تمام تلاش خودش را کرده تا به استانداردهای جهانی برسد و بلاخره توانسته تاییده سطح کیفی آمریکا را به دست بیاورد، تا جایی که حالا این فرودگاه جدا از پروازهای داخلی، به بیشتر نقاط دنیا پروازهای مستقیم دارد. بد نیست بدانید که سالن اولیه این فرودگاه در سال ۱۹۵۲ میلادی با ساختمانی یک طبقه شروع به کار کرد و سپس در سال  ۱۹۹۰ میلادی، پایانه جدید آن به سبک مدرن احداث گردید. این فرودگاه در سال ۱۹۸۱ دوازدهمین فرودگاه پرتردد اتحاد جماهیر شوروی بود و در سال ۱۹۹۸ نیز آمار مسافران آن از مرز 230 هزار نفر عبور کرده بود. در حالی که ساختمان جدید در سال 2007 به مرحله بهره برداری رسید حالا شوتا بیش از 44 میلیون مسافر را در سال سازماندهی می‌کند.

 

بخوانید: آشنایی با فرودگاه تفلیس و راهنمای حمل و نقل

 

 

فرودگاه بین‌المللی باتومی

همانطور که از نامش پیداست این فرودگاه بین‌المللی شناخته شده در باتومی قرار دارد که با توجه به استانداردهای مدرن و به روز توانسته به تایید سازمان هوایی آمریکا برسد و به عنوان یکی از بهترین فرودگاه های دنیا شناخته می شود. سالن این فرودگاه همچون فرودگاه شوتا در تفلیس، در سال 2007 افتتاح شده، با مساحت کلی 4،256 متر مربع ظرفیت میزبانی از 600 هزار مسافر را در سال دارد. فرودگاه باتومی با 1398 کیلومتر از فرودگاه تهران، با 80 دقیقه پرواز به راحتی در دسترس مسافران این دو کشور قرار دارد. فرودگاه بین‌المللی باتومی در فاصله تنها 2 کیلومتری مرکز شهر قرار دارد، که با چند دقیقه ماشین سواری می‌توان به راحتی به آن رسید. اگرهنگام برگشت پرواز شما به مشکلی برخورد به راحتی میتوانید در هتل‌های نزدیک به فرودگاه باتومی مستقر شوید. اگر بخواهید با اتوبوس به شهر بروید زمان بیشتری را باید در ماشین بنشینید. به خاطر شهرت فراوانی که باتومی به عنوان مقصدی مقرون به صرفه و ساحلی در قسمت اروپای شرقی به دست آورده، فرودگاه آن نیز اهمیت چشمگیری پیدا کرده است. خدمات این فرودگاه شامل: غذاخوری و فست فودها، سرویس بهداشتی، کافه و برخی خدمات پراکنده دیگر می‌شود. شما می‌توانید در صورتی احساس گرسنگی کردید در فضای فرودگاه چیزی برای خوردن پیدا کنید.

 

بخوانید: سفر ارزان به تفلیس با استفاده از سیستم حمل و نقل عمومی

 

 

فرودگاه بین‌المللی کوتایسی

فرودگاه بین‌المللی کوتایسی که با نام اصلی دیوید سازنده شناخته می‌شود، یکی از مهم‌ترین پایانه‌های هوایی کشور بعد از تفلیس و باتومی است. این فرودگاه در فاصله 14 کیلومتری غرب کوتایسی، سومین شهر بزرگ گرجستان و مرکز ناحیه ایمرتی قرار دارد. این فرودگاه که دوشادوش فرودگاه‌های تفلیس و باتومی در حاشیه دریای سیاه فعالیت می‌کند، یکی از 3 فرودگاه های فعال بین‌المللی گرجستان محسوب می‌شود، که سالانه میزبان تعداد زیادی از مسافران داخلی و خارجی است. برای افرادی که می‌خواهند سفری مقرون به صرفه و ارزان به کوتایسی در گرجستان داشته باشند این فرودگاه انتخابی فوق‌العاده است، زیرا فرودگاه کوتایسی محل فعالیت شرکت هوایی ارزان‌قیمت ویز ایر است. مجموع آمار مسافران این فرودگاه تا سال 2016 به ۲۷۱٬۳۶۳ نفر می‌رسید، که نسبت به سال‌های قبل خود رشد 48 درصدی داشته است که این روند صعودی و رو به رشد تا به امروزه همچنان ادامه داشته است. به طوری که بر طبق اطلاعات نیمه اول سال 2018، این فرودگاه 310,115 مسافر را سازماندهی کرده که نسبت به مدت مشابه سال قبل خود (سال 2016) رشد 33 درصدی داشته است. با ورود مسافران جدید به کوتایسی شهرت منطقه بالا رفته و باعث شده به طور مستقیم کوتایسی با روند بیشتری در مدار توسعه قرار بگیرد. البته خیلی از این مسافران در مقصد دوم خود نهایتا به تفلیس می‌رسند، اما همچنان نمی‌توان نقش پررنگ فرودگاه کوتایسی را در سازماندهی پروازهای بین‌المللی گرجستان نادیده گرفت.

 

بخوانید: راهنمای سفر ۸ روزه به گرجستان

 

مشاوره رایگان