آراستا بازار استانبول ؛ جادویی به جای مانده از عثمانی ها

راهنمای گردشگری 13 مرداد ، 1398 4 دقیقه

استانبول شهری است که نمی‌توانید در آن وقت بگذرانید اما دست خالی به کشور خود باز گردید؛ به طوریکه انگار خرید کردن یک بخش جدا نشدنی از تور استانبول است. این شهر آسیایی اروپایی، بازارهای مدرن و قدیمی زیادی را در خود جای داده‌ است که بعضی از آن‌ها مانند بازار بزرگ مشهور و شناخته شده هستند و بعضی دیگر شهرت چندانی ندارند.

با این حال، اگر از شلوغی و تراکم جمعیت در بازار بزرگ استانبول مشکل دارید و ترجیح می‌دهید در فضایی آرام‌تر قدم بزنید و خرید کنید، باید به سراغ بازارهای کوچکی بروید که تعدادشان در استانبول بسیار زیاد است. بازار آراستا یکی از همین بازارهای جذاب است. این بازار در میان مردم استانبول به نام بازار سیپاهی کارسیسی شهرت دارد.

بازار آراستا یک بازار ساده و کوچک سنتی در استانبول است. این بازار فروشگاه‌های بسیار زیاد و متنوعی را در خود جای داده است. تقریبا می‌توان گفت به جز کالاهای تکنولوژیک در اینجا همه چیز می‌توانید پیدا کنید؛ از صنایع دستی کلاسیک و سوغاتی‌هایی مانند فرش، کالاهای چرمی و اشیای شیشه‌ای تا طلا و جواهراتی که هوش از سرتان خواهد برد.

 

تاریخه بازار آراستا، یک راسته جادویی

این بازار کوچک و جذاب، در قرن هفدهم توسط مقامات عثمانی ساخته شد، البته نه به عنوان بازار بلکه به عنوان اصطبل‌هایی برای نگهداری از اسب‌های ارزشمند آن دوران. در سال ۱۹۱۲ این اصطبل آتش گرفت و تا سال‌ها تنها خرابه‌ای از آن به جای مانده بود. در سال ۱۹۸۰ این مکان بازسازی شد و به مغازه های متعددی تبدیل گشت.

 

تاریخه بازار آراستا، یک راسته جادویی

 

بازار آراستا در جنوب شرقی مسجد آبی استانبول واقع شده است. این یعنی بهتر است زمانی که برای بازدید از مسجد ایاصوفیه برنامه‌ریزی می‌کنید، خوب است زمانی را هم به بازدید از این بازار جادویی اختصاص دهید. اجاره‌ای که از این مجموعه مغازه‌ها به دست می‌آمد برای تعمیر و نگهداری مسجد ایاصوفیه اختصاص پیدا کرده بود.

 

بازسازی و احیا

این مغازه‌ها که در کنار هم مجموعه بازار آراستا را شکل داده بودند، برای سال‌ها خالی مانده بود تا آنکه با رونق گرفتن گردشگری در استانبول در اواخر دهه 1980 و دهه 1990 دولت ترکیه تصمیم گرفت تا دوباره این فروشگاه‌ها را به مردمی که متقاضی آن‌ها هستند، اجاره بدهد.

 

بازسازی و احیا

 

سفری در تاریخ

حتی اگر قصد خرید ندارید، پیشنهاد می‌کنیم که از این بازار به عنوان بخشی از برنامه فرهنگی سفر خود بازدید کنید. قدم زدن در این بازار تاریخی که بیشتر از سه قرن از عمر آن می‌گذرد، مانند سفری تاریخی در زمان است که شما را به دوره عثمانی می‌برد.

 

سفری در تاریخ

 

خرید رنگارنگ در قلب گردشگری استانبول

بازار آراستا یک راسته منظم از فروشگاه‌های کوچک و بزرگی است که در قلب گردشگری استانبول شانه به شانه هم ایستاده‌اند. خیابانی که این بازار در آن شکل گرفته است یک خیابان باریک است که ظاهری رنگارنگ و دلربا دارد. فرش‌ها و قالیچه‌های زیبا، روسری‌های حریر و پیراهن‌های گلدار که از سر در مغازه‌ها آویزان شده‌اند، شما را برای خرید ترغیب خواهند کرد.

 

خرید رنگارنگ در قلب گردشگری استانبول

 

  1. جواهرات: در این بازار هم می‌توانید جواهرات و طلاهایی را پیدا کنید که با طراحی خاص ایتالیایی ارائه شده‌اند و هم جواهراتی که بیشتر به سلیقه خاورمیانه‌ای‌ها شبیه هستند. اگر طرفدار طلاهای هندی هستید هم از این بازار دست خالی بیرون نخواهید آمد.

  2. سفال: سفال‌های رنگ اصلی و آبی فراوانی را در این بازار پیدا خواهید کرد که شاید بعضی از آن‌ها استفاده خاصی نداشته باشند اما به عنوان یک قطعه تزئینی، دکوراسیون شما را زیر و رو خواهند کرد.

  3. لباس و پارچه: لباس‌های ساده مدرن تا لباس‌های رنگارنگ سنتی در این بازار در کنار هم به مشتریان عرضه می‌شوند. علاوه بر این، اگر اهل خرید پارچه هستید، در این بازار می‌توانید برای خرید پارچه لباس‌های مجلسی، لباس‌های راحتی، دانتل‌ها و تورهای فرانسوی و حتی پارچه‌های چادری وقت بگذارید.

  4. فرش و قالیچه: فرش و قالیچه از آن چیزهایی هستند که با دیدنشان دل‌تان غنج خواهد رفت اما حمل و نقل آن‌ها در سفرهای گردشگری کار آسانی نیست. با این حال می‌توانید از تماشای این هنرهای دستی اعجاب انگیز لذت ببرید.

  5. ادویه و چاشنی‌ها: محال است که از فروشگاه‌های ادویه و عطاری‌ها بگذرید و بتوانید در مقابل عطر ادویه‌های با کیفیت این بازار مقاومت کنید. اگر آشپزی می‌کنید، حتما در خرید از این بخش دست و دل‌باز باشید.

 

بهترین کلاب‌های شبانه در محله کادیکوی؛ استانبول

 

کافه و رستوران

در انتهای شمال شرقی این بازار،  چندین کافه، اسنک بار و رستوران خواهید دید که در فضای باز مشتریان خود را به میزهای رنگارنگ دعوت می‌کنند. موسیقی ترکی با صدای بلند هم بخشی جدا نشدنی از این قسمت بازار است که بر جاذبه آن افزوده است.

اگر میلی به غذا ندارید و می‌خواهید فقط نفسی تازه کنید، می‌توانید روی یک صندلی در حاضیه خیابان بنشینید، و در حالیکه یک فنجان قهوه ترک یا چای سیاه نوش جان می‌کنید، بازار آراستا، این گنج ارزشمند تاریخی را تماشا کنید.

 

کافه و رستوران

 

ترفندی که به کارتان می‌آید: چانه‌زنی کنید

فرهنگ چانه زدن بر سر قیمت‌ها در میان فروشندگان و خریداران کشور ترکیه خیلی بیشتر از ایران رواج دارد به خصوص هنگامی که به بازارهای سنتی می‌روید که از حساب و کتاب کامپیوتری و برچسب و بارکد خبری نیست. پس به خاطر داشته باشید که حتما با فروشندگان بر سر قیمت چانه بزنید. شاید برای‌تان عجیب باشد اما این چانه زدن به شما کمک می‌کند که گاهی قیمت محصول مورد نظر خود را به یک چهارم کاهش دهید!

 

arasta-bazar-space

 

روز و ساعت کاری

روز دوشنبه تا شنبه از ساعت ۹ صبح تا هفت بعدازظهر.

برخی از مغازه‌ها روز یکشنبه هم باز هستند.

مشاوره رایگان