در سفر به گرجستان با این سنت‌های عجیب رو‌به‌رو می‌شوید

راهنمای گردشگری 19 خرداد ، 1398 4 دقیقه

گرجستان دارای تمدنی قدیمی است که به همین واسطه، فرهنگی باستانی را در میان مردمش میزبانی می‌کند. فرهنگی که بعضا برای مردم غرب عجیب به نظر می‌رسد و بعضی حتی از دیدگاه ما نیز کمی عجیب هستند. امروز ما سراغ سنت‌هایی رفته‌ایم که در هنگام سفر با تور گرجستان ممکن است نظر شما را جلب کنند و برایتان کمی عجیب به نظر برسند.

 

 

مسئول میز غذا

 

 

مسئول میز غذا

 

 

غذا یکی از بخش‌های مهم فرهنگ گرجی است و در هر مهمانی و جشنی که دعوت شوید، حتما میز مفصلی از غذاهای مختلف محلی خواهید دید که در آنجا قرار گرفته است. در هر جشن و مجلسی، یکی از بزرگان میزبان مسئول میز غذا است و باید کارها را به شکلی پیش ببرد که مراسم به خوبی برپا شود. یکی از وظایف او تعارف نوشیدنی به تک تک اعضای نشسته دور میز است. در زمینه نوشیدن نیز آداب بسیاری وجود دارد که بهتر است قبل از دعوت به چنین مراسم‌هایی، کمی در مورد آن بدانید.

 

 

کریسمس در ژانویه

 

 

کریسمس در ژانویه

 

 

البته این مسئله مختص به گرجستان نیست و در کشورهای مسیحی ارتودوکس کاملا معمول است. در این کشورها به جای دسامبر، کریسمس را در 7 ژانویه جشن می‌گیرند و مردم با پوشیدن لباس‌های محلی و بالا بردن پرچم‌های مذهبی، به جشن در شهر می‌پردازند و آوازهای قدیمی می‌خوانند. به طور کلی مردم گرجستان انسان‌های مذهبی هستند و در سراسر این کشور این موضوع به وضوح دیده می‌شود. تعداد بسیار زیادی کلیساها در این کشور نیز می‌تواند در نوع خود جالب باشد.

 

 

پیشنهاد رستوران در برجومی؛ سفری یک روزه از تفلیس

 

 

 آب معدنی جادویی

 

 

 آب معدنی جادویی

 

 

گرجستانی اعتقاد دارند که خوردن آب معدنی از چشمه‌های آب گرم بورجومی، باعث می‌شود که بیماری‌های آنان شفا پیدا کنند. این چشمه‌های آب گرم که به واسطه فعالیت‌های آتشفشانی در این منطقه پدید آمده‌اند، حاوی مواد معدنی هستند و به همین دلیل آب آن طعم خاصی دارد که حاوی مواد معدنی متفاوتی است و دلایل زیادی وجود دارد که این باور در مردم این منطقه پدید آمده است. غیر از این، حمام‌های زیادی در بورجومی وجود دارد که مردم می‌توانند تنی به آب خاص این چشمه‌های آب گرم بزنند.

 

 

سال نو

 

 

سال نو

 

 

فرا رسیدن سال نو میلادی مهم‌ترین جشنی است که هر ساله در گرجستان برپا می‌شود و جالب اینکه این جشن دو بار در طول سال برگزار می‌گردد. یکی در اول ژانویه و دیگری در 14 همان ما که به عنوان سال نویِ قدیم شناخته می‌شود و بر اساس تقویم ژولینی است و برخی از مردم آن را جشن اصلی می‌‌دانند و به همین دلیل مردم گرجستان که عاشق برپایی جشن و فستیوال هستند، هر دو را برگزار می‌کنند.
دوم ژانویه نیز که روز شانس نامیده می‌شود، روزی است که مردم اعتقاد دارند سال جدید همچون اتفاقاتی که در آن روز برایتان اتفاق می‌افتد پیش خواهد رفت و به همین دلیل به سر کار نرفته و سعی می‌کنند به بهترین شکل ممکن آن را سر کنند.

 

 

سفر به گرجستان و تجربه هیجان انگیز پرواز با پاراگلایدر

 

 

کُشتی گرجستانی

 

 

کُشتی گرجستانی

 

 

کشتی گرجی پیشینه‌ای بسیار قدیمی دارد اما در دوران شوروی، مردم از انجام آن در مراسمات مختلف منع شده بودند. بعد از این که در سال 1991، گرجستان استقلال خود را به دست آورد، این کشتی محلی جان تازه‌ای گرفت و مردم دوباره در جشن‌ها و فستیوال‌های مهم به گرفتن کشتی می‌پرداختند.
این کشتی اگر چه در ظاهر شبیه به کشتی ایرانی است، اما در واقع هنرهای رزمی متفاوتی در خود داشته و نیاز به مهارت‌هایی در زمینه جودو و کشتی معمولی است و نیاز به مردانی تنومند و قوی برای انجام آن است. بازی‌هایی که در فستیوال‌ها انجام می‌گیرد، اگر چه به صورت دوستانه است، اما به هیچ وجه نمایشی نبوده و کاملا جدی برگزار می‌شوند.

 

 

مهمان‌نوازی بیش از حد

 

 

مهمان‌نوازی بیش از حد

 

 

اگر چه ما می‌گوییم که مردمی مهمان‌نواز هستیم، اما احتمالا برای اولین بار که به گرجستان بروید، از برخورد بسیار دوستانه و مهمان‌نوازی ویژه‌ی مردم این کشور هیجان زده می‌شوید. گرجی‌ها هر مهمان را به عنوان هدیه‌ای از طرف خداوند می‌دانند و همین باعث می‌شود تا جایی که بتوانند، برای مهمانانشان ارزش قائل شوند.
بسیاری از کسانی که به کوه‌پیمایی علاقه دارند برایتان روایت می‌کنند که در هنگام صعود، مردم محلی در دهکده‌های مسیر آن‌ها را برای استراحت و خوردن غذا دوت می‌کنند و گاهی برای اینکه سختی مسیر برایشان کم شود، آن‌ها را تا محل‌های استراحت همراهی می‌کنند. فراموش نکنید که پس زدن نوشیدنی تعارف شده کار درستی در فرهنگ مردم این کشور نیست، پس حتما دلیل نخوردنتان را بگویید تا به آن‌ها بر نخورد.

مشاوره رایگان