گذری بر تاریخ ترکیه با بازدید از موزه باستان‌شناسی استانبول

راهنمای گردشگری 21 اسفند ، 1397 4 دقیقه

موزه باستان شناسی استانبول حاوی مجموعهای ارزشمند و جذاب از اشیای اقوام پیش از تاریخ، یونانی، رومی و بیزانس است. این موزه در بخش اروپایی استانبول و در محله سلطان احمد قرار گرفته است. محله‌ای تاریخی که در کوچه پس کوچه‌های آن می‌توانید ردپای دوره عثمانی را ببینید.

موزه باستان‌شناسی استانبول، دقیقا در کنار کاخ توپکاپی قرار گرفته است، پس اگر برای بازدید از این کاخ برنامه‌ریزی کرده‌اید، سری هم به موزه باستان‌شناسی بزنید. به خصوص اگر به خاطر محدودیت زمان تور استانبول وقت کافی برای بازدید از بناهای تاریخی و موزه‌های دیگر ترکیه را ندارید، با بازدید از این موزه می‌توانید مروری بر تاریخ ترکیه داشته باشید.

 

 

header2

 

 

کافی است با بازدید از گالری شهر استانبول در طول تاریخ، مراحل رشد و گسترش این شهر پویا را از دوران کهن تا پادشاهی عثمانی مشاهده کنید. اما بهتر است کمی بیشتر وقت بگذارید و با بازدید از سه موزه اصلی این مجموعه، کمی هم در تاریخ سفر کنید.

مجموعه باستان شناسی استانبول از سه موزه تشکیل شده است: ساختمان اصلی یا همان موزه باستان شناسی، موزه هنرهای ترک و اسلامی و در نهایت موزه شرق باستان.

 

 

۱- ساختمان اصلی موزه باستان شناسی

 

 

first-museum

 

 

موزه باستان شناسی استانبول ترکیه میزبان بیشتر از یک میلیون اثر باستانی است که قدمت آن‌ها به تمدن‌های پیش از تاریخ باز می‌گردد. این موزه در سال ۱۸۱۱ میلادی به دستور عثمان حمدی‌بی ساخته شد و سپس در سال ۱۹۰۸ به سبک مدرن‌تری بازسازی شد.

یکی از ویژگی‌های این موزه، معماری اعجاب‌انگیز آن است که موزه باستان شناسی استانبول را به مقصدی برای علاقمندان هنر و معماری تبدیل کرده است. ساختمان اصلی موزه باستان شناسی در دو طبقه ساخته شده است. دومین طبقه این موزه آثاری را در خود جای داده است که قدمت‌شان به تمدن‌های بین‌النهرین، مصر و آناتولی می‌رسد. این آثار شامل مجسمه‌ها، کتیبه‌ها و کتاب‌هایی است که به نظر می‌رسد به زبان میخی نوشته شده‌اند.

 

 

یک روز شگفت‌انگیز در جزیره بورگازآدا؛ استانبول

 

 

۲- موزه شرق باستان

 

 

۲- موزه شرق باستان

 

 

شاید برای‌تان جالب باشد که بدانید موزه شرق باستان که در همین مجموعه جای گرفته است، در واقع نخستین دانشگاه هنرهای زیبای ترکیه بوده که در سال ۱۹۱۷ میلادی به موزه تغییر کاربری داد. فعالیت این موزه نیز، مانند ساختمان اصلی، در فاصله سال‌های ۱۹۶۳ تا ۱۹۷۳ متوقف شد تا مسئولان موزه برای بازسازی فضای موزه و ترمیم و رسیدگی به آثار موجود در آن فرصتی داشته باشند.

این موزه یکی از مکان‌هایی است که گردشگرانی که به تاریخ و تمدن ترکیه علاقمند هستند را به استانبول کشانده است چراکه آثار و مجموعه‌های بی‌نظیری را در خود جای داده است. یکی از این مجموعه‌ها، میراثی غنی از یافته‌های باستان شناسان در آناتولیای قدیم است که وسایل زندگی، جنگ و کار را که مربوط به دوره‌های آکدی، بابلی، هیتی، سامری و آشوری را به نمایش گذاشته است.

 

 

۳- موزه هنرهای اسلامی و ترکی

 

 

موزه هنرهای اسلامی و ترکی

 

 

سومین ساختمان این مجموعه، متعلق به هنرهای اسلامی و ترکی است که در قرن پانزدهم میلادی ساخته شده است. موزه هنرهای اسلامی و ترکی که به عمارت کاشی شده نیز شناخته می‌شود، به خاطر میزبانی کاشی‌کاری‌های دوره سلجوقی، آناتولی و عثمانی شهرت زیادی پیدا کرده است.

این آثار اگرچه قدمت تاریخی چندانی ندارند اما از نظر مردم‌شناسان و فرهنگ‌شناسان و هم‌چنین متخصصان هنر و معماری، ارزش فراوانی دارند. اگر شما هم با تور استانبول نوروز 98 به این شهر سفر کرده‌اید را در این سرزمین رنگارنگ بگذرانید، سری به این موزه بزنید تا فرصتی برای بازدید از زیبایی خیره‌کننده این مجموعه داشته باشید.

 

 

راهنمای گردش در کاخ توپکاپی؛ استانبول

 

 

آثار اعجاب‌انگیز لبنانی در موزه استانبول

 

 

آثار اعجاب‌انگیز لبنانی در موزه استانبول

 

 

شاید بتوان گفت که این موزه بخشی از شهرت خود را مدیون باستان شناسی به نام عثمان حمدی‌بیک است که حاصل باستان‌شناسی‌اش را از لبنان به استانبول آورده است. آثاری که اکنون به عنوان ارزشمندترین گنجینه‌های تاریخی ترکیه، نگهداری می‌شوند.

یکی از این گنجینه‌ها، شامل تابوت‌هایی است که در حفاری‌های باستان شناسی جنوب لبنان کشف شده‌اند. در واقع باستان‌شناسان با کشف گورستانی که میزبان تابوت‌های پادشاهان سیدون(Sidon) کهن بود، به این گنجینه عظیم دست یافتند.

 

 

زمان بازدید از موزه:

 

 

header

 

 

این موزه همه روزه درهای خود را به روی گردشگران گشوده است. اما ممکن است روزهایی در سال به خاطر مناسب‌های ملی یا تعمیر و بازسازی تعطیل باشد.

ساعت بازدید: ۹ صبح تا ۷ بعدازظهر

مشاوره رایگان